Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah. Sledila bo vožnja mimo Benetk in Padove. V dopoldanskih urah bomo prispeli na območje mesta Bologna. Prvi postanek bomo naredili na hribu nad mestom, kjer je svoje mesto našla bazilika Madonna di San Luca. Mogočna cerkev je vidna daleč na okrog, nudi pa tudi številne poglede na mestno jedro, ki se razprostira pod hribom. Ena največjih zanimivosti cerkve je skoraj 4 km dolg arkadni podhod, ki vodi v mestno središče. Sledi odhod v staro mesto jedro Bologne. Ogled bomo začeli na trgih Maggiore in Netuno, ki sta srce mesta. Tu stoji mogočen Neptunov vodnjak, ki je glavni mestni simbol, nad njim se dvigujejo pročelja najpomembnejših mestnih palač ter cerkev sv. Petronija, ki naj bi bila ena najbogatejših in največjih cerkva na svetu. Žal je že stoletja nazaj zmanjkalo denarja, tako da nikoli ni bila popolnoma dokončana. Od tu se bomo sprehodili do dveh stolpov, ki sta tudi eden od mestnih simbolov in dokazujeta moč bogatih srednjeveških meščanov. Manjši, nagibajoči se, v višino meri 48 m, višji, Torri degli Asinelli, pa dosega višino 98 m.  Ogled bomo nadaljevali na trgu z dvemi imeni: Piazza delle Sette Chiese (trg sedmih cerkva) ali Trg sv. Štefana. Največja znamenitost na trgu je kompleks cerkva ‘pod eno streho’. Kompleks so skozi več stoletij spreminjali, dograjevali, prezidavali, tako da se danes lahko sprehodimo iz ene v drugo cerkev. Od preteklih sedem so do danes ostale še štiri. Sprehod skozi mesto seveda spremljajo arkade. Izgradnja se je začela v srednjem veku, ko so arkade predstavljale ‘podaljšek’ meščanske hiše, prostor, kjer so trgovali ter se sestajali. Skozi stoletja so postajale simbol mesta, tako da jih je danes za okrog 40 km. Po ogledu bo prosto za samostojno raziskovanje mesta in kosilo. Priporočamo vam da poskusite  slastne testenine z bolonjsko omako. Nato sledi vožnja proti hotelu, namestitev, večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Ferraro. Ogled mestnega jedra bomo začeli v središču ob mogočnem gradu Estenze, kjer je bivala in uradovala družina Este. Obliko je dobival skozi stoletja, v sami osnovi pa je to vojaška utrdba. Lahko se bomo, za doplačilo, sprehodili preko grajskega dvorišča in skozi sobane, kjer je na ogled delček družinskega bogastva. Nadaljevali bomo mimo mestne hiše do mogočne katedrale, katere notranjost krasijo tri prečne ladje in slikarije ferrarske šole. Sprehodili se bomo še mimo palač; Casa Romei, Pallazzo Schifanoia, Pallazzo dei Diamanti z nenavadno fasado. Nekaj prostega časa za osvežitev in nato nadaljevanje poti v Padovo. Mesto je znano po drugi najstarejši univerzi v Italiji in kot eno najpomembnejših italijanskih umetniških središč. Tukaj so ustvarjali poznani umetniki kot so Donatello, Gioto, Tizian in drugi. Sprehodili se bomo po mestu in si ogledali glavne znamenitosti Pratto della Vale, baziliko sv. Antona, tri različne mestne trge, … Nekaj prostega časa za osvežitev in okrepčilo in nato vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 •  prevoz s turističnim avtobusom,
 •  zunanje oglede po programu,
 • eno nočitev s polpenzionom v hotelu turistične kategorije v dvoposteljni sobi na območju Bologne,
 •  vstopno takso v Bologno,
 •  turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (december 2023). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Priporočamo športno opremo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.