Vzemite si dan za razvajanje. Razvajali bomo več čutil. Pridružite se nam, ne bo vam žal.

Predviden program

Odhod v jutranjih urah, ko se bomo po dolini Save odpeljali do Hrastnika, kjer si bomo ogledali Steklarno Hrastnik.
Sami o sebi pravijo: Že več kot 150 let izdelujemo vrhunske steklarske izdelke. Danes smo naše znanje vpeli v tri proizvodne programe – v specialno stekleno embalažo, namizno steklo in razsvetljevalno steklo v okviru katerega delamo tudi proizvode iz ročne proizvodnje. Naši steklarski inženirji so sposobni izdelati tehnično najzahtevnejše steklarske izdelke iz enega najčistejših stekel na svetu.
Po ogledu steklarske proizvodnje se bomo odpeljali mimo Sevnice ter nadaljevali do domačije Kunej; Hiše trt, vina in čokolade, ki o sebi pravijo: Sončni lev, zaščitni znak družine Kunej pooseblja ponos in tradicijo dragocenih izkušenj pridelovanja vina. Najdemo trto, vitice, grozdne jagode, korenine vinske trte, list vinske trte, kelih, v sredini pa veličastnega leva, ki se navdihuje po rajhenburških trapistih. Le-ti so bili pred stotimi leti motor razvoja v Brestanici, predvsem so pa bili tudi mojstri izdelave čokolade, vina in likerjev. Kakovost trapistovskih izdelkov je tedaj segala do samega avstro-ogrskega cesarja Franza Jožefa, ki je trapistovski čokoladi dodelil titulo kakovosti. Takrat se je rodila tudi slavna blagovna znamka čokolade – Chocolat Impérial. Po ogledu in pokušini vina in čokolade sledi vožnja do Novega mesta in postanek.

Nadaljevali bomo do destilarne in čokoladnice Berryshka. Izvirni okusi dolenjske destilarne in čokoladnice v objemu kočevskega pragozda, razkrivajo skrivnosti in ustvarjajo vrhunske žgane pijače, likerje pisanih okusov Premium kakovosti in ročno izdelane čokolade prefinjenih in elegantnih oblik. O sebi pravijo, da se vsi izdelki blagovne znamke Berryshka odlikujejo z najvišjo mednarodno priznano kakovostjo, s skrbno izbranimi bogatimi, naravnimi in žametnimi okusi, z nizko vsebnostjo sladkorjev, brez dodanih umetnih barvil in aditivov.
Po ogledu in pokušini se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • voden ogled Steklarne Hrastnik,
 • voden ogled Hiše trt, vina in čokolade s pokušino 4 vin, čokoladnega vina, čokolade ter kruh in sir,
 • voden ogled destilarne in čokoladnice Berryshka s pokušino likerja in čokolade,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • V času priprave programa (oktober 2020) pogoji obiska steklarne za oktober 2021 še niso znani. V primeru, da obisk steklarne ne bo možen, si pridružujemo pravico do spremembe programa, o čemer vas bomo pravočasno obvestili
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express,
 • spletni nakup.