Doživite čudovite barve jeseni na dvodnevnem potepanju po Obsotelju.

Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah. Vožnja proti Štajerski do najstarejšega zdraviliškega kraja v Sloveniji – Rogaške Slatine. Najprej se bomo zapeljali do steklarne. Steklarna Rogaška je svoja vrata odprla že davnega leta 1927, medtem ko je tradicija steklarstva v teh krajih prisotna že več kot 350 let. Na vodenem ogledu bomo spoznali vse faze pridelave vrhunskega kristalnega stekla – od priprave surovin, pihanja do brušenja in plemenitenja izdelkov. Ogledali si bomo še Hall of Fame z vrhunskimi pokali in protokolarnimi darili, imeli pa bomo tudi možnost nakupa steklenih izdelkov v tamkajšnji trgovini. Pot bomo nadaljevali do najstarejšega zdraviliškega parka v Sloveniji. Ob sprehodu po parku bomo spoznali zgodovino Rogaške Slatine, kaj je v tem kraju počel grof Attems, kaj zdravilnega se skriva v mineralni vodi Donat Mg, zakaj je pomembna Kristalna dvorana in druge zanimivosti. Sprehod bomo zaključili pri Aninem dvoru, kjer si bomo ogledali eno največjih zasebnih zbirk o dinastiji Karađorđevič na svetu – Kraljevo zbirko pod vodstvom lokalnega ustvarjalca in zbiratelja Nanija Poljanca. Tukaj obiskovalec stopa po sledeh časa Kraljevine SHS in Kraljevine Jugoslavije. Med eksponati je razstavljenih veliko redkosti in originalnih unikatov, ki jih kje drugje zagotovo ni moč videti. Po ogledu zbirke se bomo odpravili v sosednje mesto Rogatec, kjer bomo imeli voden ogled grajskega kompleksa Strmol. Prvič je bil omenjen leta 1436, ko so celjski grofje podelili Jakobu Strmolskemu iz Cerkelj na Gorenjskem stolp pri Rogatcu. V 16. stoletju so ob prvotnem stolpu prizidali še en stolp ali trakt in celotno zgradbo obdali z obzidjem in obrambnimi obzidnimi stolpiči. V tej stavbi je bilo v 19. in v začetku 20. stoletja okrajno sodišče, o čemer pričajo še ohranjene ječe. Po ogledu se bomo okrepčali s staro-štajersko enolončnico in se nato odpravili v Grand hotel Rogaška. Namestitev in prosto za kopanje v hotelskem bazenu ali termalnem kopališču Rogaška Riviera. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku prosti čas za kopanje v termalnem kopališču Rogaška Riviera. Okrog 12.00 ure se bomo odpeljali do minoritskega samostana v Olimju. Na mestu sedanjega samostana je nekoč stal stolp, ki je bil verjetno zgrajen okrog leta 1015 in je pripadal Pilsteinskim grofom. Pozneje so stolp preuredili v podeželski dvorec. Leta 1663 je prišlo v Olimje prvih 6 patrov. Njihova takojšnja skrb je bila preureditev gradu za samostanske potrebe in graditev božjepotne cerkve. Tako se je grad spremenil v samostan. Leta 1999 je slovenska minoritska provinca ustanovila samostan, ki so ga po razglasitvi škofa A.M. Slomška za blaženega, poimenovali samostan bl. Antona Martina Slomška. Voden ogled samostana in minoritske zeliščarske lekarne. Nato se bomo sprehodili do bližnje čokoladnice Olimje, praktično sosede minoritskega samostana. Predstavili nam bodo delovanje čokoladnice, izdelavo čokoladnih izdelkov, zanimivosti o kakavovcu, … Za zaključek pa bomo čokolado seveda tudi poskusili. Možnost nakupa čokoladnih izdelkov v tamkajšnjem butiku. Pot bomo nadaljevali preko reke Sotle na Hrvaško, kjer bomo obiskali muzej Staro selo v Kumrovcu, rojstnem kraju Josipa Broza – Tita. Ob samem vhodu v muzej stoji Titova rojstna hiša v kateri sta etnografska razstava in razstava obiskov Josipa Broza Tita v rodnem Kumrovcu po letu 1945. Jedro naselja Kumrovec je danes pravzaprav muzej “Staro selo” Kumrovec, v katerem so ohranjene stavbe, ki prikazujejo tradicionalne obrti in običaje. Tako bomo lahko spoznali kovaštvo, lončarstvo, usnjarstvo, izdelavo medenjakov, izdelovanje lesenih igrač, običaj zagorske poroke, izdelavo domačega platna, … Polni lepih vtisov in novih doživetij se bomo po dolenjski avtocesti odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena vključuje

 •  prevoz s turističnim avtobusom z vsemi pripadajočimi stroški,
 •  zunanje oglede po programu,
 •  eno nočitev s polpenzionom v dvoposteljni sobi v Grand hotelu Rogaška 4*,
 •  kopanje v hotelskem bazenu (prvi dan) in termalnem kopališču Rogaška Riviera (prvi in drugi dan),
 •  uporabo savn in fines centra v Vis Vita Spa & Beauty v Grand hotelu Rogaška,
 •  20 % popusta na koriščenje dodatnih storitev v Vis Vita Spa & Beauty,
 •  vstopnino in strokovno vodenje v Aninem dvoru,
 •  vstopnino in strokovno vodenje v Steklarni Rogaška,
 •  vstopnino in strokovno vodenje v grajskem kompleksu Strmol,
 •  toplo malico (staro-štajerska enolončnica),
 •  vstopnino in strokovno vodenje v samostanu blaženega Antona  Martina Slomška Olimje,
 •  ogled čokoladnice Olimje in pokušino čokolade,
 •  vstopnino v muzej Staro selo v Kumrovcu,
 •  turistično takso,
 •  turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument.
 • Ob rezervaciji je potrebno predložiti osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Termalno kopališče Rogaška Riviera je od hotela oddaljeno 10 minut hoje po mestni promenadi. Koriščenje bazenskega dela bo možno po takratnih veljavnih priporočilih NIJZ.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express,
 • spletni nakup.