Ferrara je mesto, kjer si je italijanska rodbina d’Este v srednjem veku, v času renesanse, postavila svoje domovanje. Družina je močno obogatela na račun pobiranja pristojbin za plovbo po reki Pad in z oskrbovanjem pomembnejših družin, ki so živele v Bologni, Benetkah in Milanu. Svojo moč si je še okrepila s ‘pametnimi’ porokami na vse najpomembnejše evropske dvore. Družina je bila velika ljubiteljica kulture in umetnosti, njihovo mecenstvo je privabljalo najboljše italijanske renesančne umetnike. V mestu je ostala arhitekturna zapuščina, ki se odraža v mogočnih meščanskih stavbah, palačah, bogatih galerijah in cerkvah. Zato Ferrari in družini Este pripada sloves najmogočnejše renesančne politične sile.

Predvideni program

Po jutranji vožnji mimo Benetk in Padove bomo v dopoldanskih urah prispeli v Ferraro. Ogled mestnega jedra bomo začeli v središču ob mogočnem gradu Estenze, kjer je bivala in uradovala družina Este. Obliko je dobival skozi stoletja, v sami osnovi pa je to vojaška utrdba. Lahko se bomo za doplačilo sprehodili preko grajskega dvorišča in skozi sobane, kjer je na ogled delček družinskega bogastva. Nadaljevali bomo mimo mestne hiše do mogočne katedrale, katere notranjost krasijo tri prečne ladje in slikarije ferrarske šole. Sprehodili se bomo še mimo palač; Casa Romei, Pallazzo Schifanoia, Pallazzo dei Diamanti z nenavadno fasado.

Po ogledu glavnih mestnih znamenitosti in po prostem času se bomo odpravili proti Jadranskemu morju, do delte reke Pad. Izliv reke sicer ni najčistejši del jadranske obale, pa vendar … Izjema je očarljivi Comacchio; Benetke v malem, pisana ribiška vasica, slavna po svojem ‘tromostovju’.

Nadaljevali bomo do mesta Chioggia, ki je podobna Benetkam, vendar živi v njeni senci. Sprehodili se bomo po ozkih uličicah imenovanih calli in videli katedralo. Po sprehodu po labirintu ulic in kanalov bo sledil povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov.
Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Vstopnino v grad poravnate na našem prodajnem mestu.
 • Nekaterih objektov vedno ni možno videti, lahko so zakriti v primeru prenavljanja fasad in podobno. Tudi na odpiralne čase cerkva nimamo vpliva.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • spletni nakup.