Predvideni program

1. dan: Odhod v zgodnjih jutranjih urah in vožnja proti Benetkam, Veroni, mimo Gardskega jezera in Milana v Švico. Vožnja mimo Lugana do Locarna, ki se nahaja na skrajnem severu jezera Maggiore. Njegova glavna značilnost je blago podnebje, ki omogoča, da tu uspevajo palme in krasijo objezerska sprehajališča. Sprehodili se bomo po mestnem jedru Locarna in srečevali arhitekturo, ki je sicer bolj značilna za italijanska mesteca; palače nad ozkimi uličicami, ki se stekajo v trg z mestno hišo in cerkvijo. Po želji možnost vožnje z vzpenjačo do Marijinega svetišča Madonna del Sasso. Razgledi na jezero in okoliške mogočne gore so veličastni. Nato nadaljevanje vožnja in postanek v Bellinzoni, najbolj italijanskem mestu v Švici. Dolga stoletja so se bile bitke za prevlado, dokončno pa je leta 1516 mesto pripadlo Švici.  Nad mestom se dviguje mogočna trdnjava, iz katere so varovali vstop v dolino.  Trdnjava je uvrščena na seznam UNESCO, saj je ena najpomembnejših primerov srednjeveškega obrambnega sistema v Alpah. Sledi nadaljevanje vožnje proti Luzernu. Namestitev v hotelu v okolici, večerja in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na goro Pilatus, hišno goro Luzerna. Zapeljali se bomo do vasi Kriens, od koder se bomo z gondolami dvignili na razgledno goro, ki meri 2.132 metrov. Razgledi z gore so nekaj posebnega, pod nami bo Luzern in jezero, ki je eno največjih in najlepših v Švici. Čas za uživanje v čudovitih razgledih. Sledil bo spust z zobato železnico na drugo stran, v Alpnachstad.  Železnica je z naklonom 48 odstotkov najbolj strma na svetu, 4,6 kilometra dolgo pot in višinsko razliko 1629 metrov pa vlak premaga v dobre pol ure. Obratovati je začela že daljnega leta 1.889, vlaki pa še danes vozijo po istih tirnicah. Nadaljevanje poti v Luzern, mesto luči. Glavna znamenitost in hkrati simbol mesta je stari leseni pokriti most Kapellbrücke, najstarejši v Evropi, ki povezuje mestno jedro. Razprostira se čez reko Reuss ter je bil del mestnega obzidja. Sredi reke se most združi z osmerokotnim stolpom Wasserturm, ki je služil kot svetilnik, ječa in zakladnica. Ogled mesta in nekaj časa za samostojno raziskovanje skritih kotičkov. Najbolj vztrajni se boste lahko sprehodili po nekdanjem mestnem obzidju, ki ga sestavlja niz obrambnih stolpov. Z obzidja je tudi prelep pogled na mesto. V večernih urah povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku vožnja v Neuhausen, kjer si bomo ogledali veličastne Renske slapove, največje slapove v Evropi. Čeprav so visoki zgolj 23 metrov, so posebni zaradi širine, ki znaša cca 150 metrov. Najlepši pogled na slapove je s stolpičastega renesančnega gradu Schloss Laufen, ki se na južni strani dviga nad reko. Z gradu se bomo spustili do razgledne ploščadi v bližini roba slapov, od koder je veličasten pogled na slapove. Po ogledu vožnja v Stein am Rhein, ki je s številnimi srednjeveškimi predalčnimi zgradbami in hišami iz 16. stoletja s freskami na pročeljih, eno najlepših mestec v Švici. Nekaj prostega časa za morebitno kosilo ali še zadnji nakup spominkov, nato pa vožnja preko Nemčije, Avstrije in mejnega prehoda Karavanke v Slovenijo. Prihod domov v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • dva polpenziona v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
 • vzpon na Pilatus (z gondolami in zobato železnico),
 • vstopnino za ogled Renskih slapov,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Možno doplačilo vodniku na poti

 • vzpon z vzpenjačo v Locarnu, približno 7,20 CHF.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj 4 (štirih) oseb.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob rezervaciji je potrebno predložiti osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Aranžma bo izveden v vsakem vremenu. Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru nepredvidenih vremenskih razmer ali višje sile.
 • Denarna valuta v Švici je švicarski frank (CHF). Izračun cene je narejen novembra 2021. V primeru spremembe tečajnice Banke Slovenije si pridržujemo pravico do spremembe cene izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.