Istanbul je mesto, ki nikoli ne spi, je mesto zgodovine in kulture. Moderna metropola med Azijo in Evropo, zibelka treh civilizacij, ki s svojo geografsko in geostrateško lego potrjuje, da je mesto svetovni biser. Pridružite se nam na odkrivanju Carigrada, ki vedno znova preseneča …

Predviden program

1. dan: Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika ob 07. 10 uri in polet letala predvidoma ob 09. 10 uri proti Istanbulu. Prevoz v hotel in namestitev.  Sprehodili se bomo po centru starega Istanbula, mimo številnih mošej na Beyazitu in Sultanahmetu. Podali se bomo do znamenitega Grand Bazara, kjer se nahaja več kot 4000 trgovinic. Tu ponujajo praktično vse, tekstil, usnje, keramiko, spominke, preproge, zlatnino in še marsikaj. Prosto za večerjo, povratek v hotel in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na raziskovanje mesta. Sprehajali se bomo po zgodovinsko pomembnem Sultanahmetu ter občudovali številne kulturno-zgodovinske spomenike. Obiskali bomo Modro mošejo, ki jo je v 17. stol dal zgraditi sultan Ahmet I in danes predstavlja glavno carigrajsko mošejo. Nasproti nje stoji Hagia Sofija (Sveta modrost), ki velja za eno najlepših zgradb na svetu. Vpisana je na Unescov seznam svetovne kulturne dediščine in je bila vse od leta 1935 do leta 2020 muzej. V letu 2020 jo je turški predsednik s posebnim dekretom ponovno spremenil v mošejo. Možen ogled ob doplačilu. Prosti čas za kosilo ali sprostitev ob skodelici pravega turškega čaja. V popoldanskem času si bomo ogledali eno največjih znamenitosti Istanbula – palačo Topkapi (vstopnina v palačo za doplačilo), ki je bila vse do leta 1853 uradna rezidenca sultanov. Več kot 400 let je bila administrativni, izobraževalni in kulturni center Otomanskega cesarstva. Spoznali bomo, kakšno je bilo življenje v času vladavine sultanov ter si znotraj palače lahko ogledali tudi harem.  Prost večer. Povratek v hotel in prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku se bomo napotili na Egipčanski bazar – bazar začimb, sprehodili se bomo čez Galata most, od koder je prelep pogled na mesto, do stolpa Galata. Obiskali bomo moderni del Istanbula, se sprehodili po 1,4 km dolgi ulici Istiklal, ki se zaključi na največjem istanbulskem trgu Maksim. Povratek v hotel in prenočevanje.

4. dan: Zajtrk, nato pa prosto za samostojne oglede ali nakupovanje. Po želji vožnja z ladjico po Bosporju, ki nas popelje po ožini med dvema kontinentoma, pod obema visečima mostovoma, ki povezujeta Evropo in Azijo. Povratek v hotel, kjer bomo prevzeli prtljago, nato pa prevoz na letališče in polet predvidoma ob 17. 50 uri proti Ljubljani, prihod predvidoma ob 19. 00 uri.

Cena vključuje

 • prevoz z letalom na relaciji Ljubljana – Istanbul – Ljubljana,
 • en kos oddane prtljage do 23 kg in en kos ročne prtljage,
 • letališke takse,
 • transfer letališče – hotel – letališče,
 • 3 prenočitve z zajtrkom v hotelu 4** v središču Istanbula v dvoposteljni sobi,
 • celodnevni ogled Istanbula z lokalnim in slovenskim vodnikom,
 • zunanje oglede po programu,
 • turistično vodenje, organizacija in ddv.

Obvezna doplačila na licu mesta:

 • vozovnice za prevoz s tramvaji, metroji, približno 10,00 €.

Možna doplačila na licu mesta:

 • izlet z ladjico po Bosporju: predvidoma 20,00 € (minimalno 15 potnikov),

Opomba k ceni

Arriva  d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 10 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 20 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje slovenski državljani potrebujejo potni list, ki mora biti ob vstopu v Turčijo veljaven še vsaj 6 mesecev. V potnem listu mora biti prazna vsaj ena stran. Slovenski državljani za vstop v Turčijo ne potrebujejo vizuma.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Splošni pogoji so sestavni del programa in so na voljo na prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.
 • Skladno z Obligacijskim zakonikom si v primeru znatnih sprememb v menjalnih tečajih (EUR – TRY) ali sprememb v cenikih prevoznikov si pridržujemo pravico spremeniti ceno potovanja.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletna prijava.