Predviden program

Odhod v jutranjih urah. Vožnja proti mejnemu prehodu Pince in naprej v smeri Keszthelyja, elegantnega letoviškega mesta na zahodni obali Blatnega jezera, ki ga radi imenujejo tudi »madžarsko morje«. Mesto je znano po prvi agronomski fakulteti v Evropi, prav tako pa se ponaša s čudovitim baročnim dvorcem madžarske plemiške družine hrvaškega rodu Festetics,  zgrajenim leta 1745. Sprehodili se bomo po lično urejenem francoskem in angleškem parku z več kot 50 različnimi drevesnimi vrstami, ki so zaščitene kot naravni rezervat in si ogledali zunanjost dvorca, ki se ponaša s kar 100 prestižnimi sobanami. Po ogledu se bomo sprehodili še po starem mestnem jedru in promenadi ob obali jezera, posejani z gostinskimi lokali, pomolom in otočkom. Tukaj boste lahko v miru popili kavo in opazovali labode.

Blatno jezero je dobilo ime po reki Zali, ki se je nekoč imenovala Blatna, verjetno zaradi močvirja ob njenem izlivu v jezero.

Po prostem času se bomo odpravili med z vinogradi in sadovnjaki posejane griče severne obale Balatona vse do do slikovitega polotoka Tihany. Idilična vasica ne ponuja samo odličnega golaža, ampak tudi čudovite keramične izdelke, pletene košare, itd. Ob sprehodu si bomo ogledali Andrejevo cerkev in benediktinski samostan ter druge lepote, zaradi katerih so semkaj po navdih hodili številni madžarski umetniki. Po ogledu se bomo v tradicionalni čardi tudi sami prepričali, da je golaž tukaj zares odličen.

Okrepčani se bomo odpravili nazaj na obalo Balatona in s trajektom prečili jezero na točki, kjer si severna in južna obala prideta najbolj blizu. Vožnja bo trajala celih 8 minut in že bomo spoznavali bolj mondeno južno obalo jezera. Obiskali bomo tipično madžarsko kmetijo, ki jo imenujejo “puszta”. Domačini nas bodo pričakali z domačim žganjem “palinko”, poskusili pa bomo tudi njihove tipične pogače. Nato si bomo ogledali predstavo madžarskih konjskih pastirjev čikošev, ki nam bodo prikazali številne vragolije, ki jih izvajajo s in na konjih. Tudi sami se bomo lahko preizkusili v konjski ježi, po želji in doplačilu pa se bomo lahko zapeljali tudi s kočijo. Po programu nas bodo povabili še v svojo vinsko klet, kjer bomo pester dan zaključili z ogledom 180 let stare kleti in degustacijo njihovih prvovrstnih vin.

V poznih popoldanskih urah se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • topla malica v tradicionalni čardi (golaž, pijača za doplačilo),
 • vožnja s trajektom preko Blatnega jezera,
 • program na puszti (dobrodošlica s palinko in pogačami, prikaz vragolij čikošev),
 • ogled vinske kleti in degustacija vin,
 • zunanje oglede po programu,
 • turistično vodenje, organizacijo in ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k aranžmaju

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Denarna valuta na Madžarskem je madžarski forint (HUF).
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express,
 • spletni nakup.