Predviden program

1. dan: Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja v Italijo, čez Padsko nižino do Gardskega jezera. Naš prvi postanek bo v vasi Malcesine, katere slikovito lego ob vznožju gore Monte Baldo dopolnjujejo tlakovane uličice, pisana pročelja zgradb in mogočen grad Scaligero z reprezentativnim, 31 metrov visokim grajskim stolpom. Zunanji ogled gradu. Sprehodili se bomo skozi mesto in imeli nekaj prostega časa za dišečo italijansko kavo, ki nas s svojim omamnim vonjem vabi v mestne kavarne. V nadaljevanju se bomo z edinstvenimi rotacijskimi gondolami povzpeli na goro Monte Baldo. Premagali bomo kar 1.780 metrov nadmorske višine in nato na 2.218 metrih uživali v čudovitih razgledih na Gardsko jezero in okolico. Nekaj prostega časa za krajše sprehode po vrhu gore in nato povratek z gondolo v Malcesine. Tukaj se bomo vkrcali na ladjo, zapluli na drugo stran jezera in izstopili v mestecu Limone sul Garda. Ime za mestece izvira iz latinske besede ‘limen’, ki pomeni meja; veliko bolj priljubljeno pa je mnenje, da ime izvira iz limone – lokalnega proizvoda, ki ga v vasi gojijo že stoletja. Strma jezerska obala ni omogočala gojenje limonovcev, zato so prebivalci navozili prst, naredili terase in rastlinjake, ki so drevo obvarovali pred mrzlimi severnimi vetrovi. Objezersko sprehajališče, pisana pročelja hiš, mestno pristanišče in poulični lokali spominjajo na mesteca, ki jih lahko videvamo ob morju. Po ogledu se bomo z ladjo ponovno odpeljali v Malcesine. Sledila bo vožnja proti hotelu  v okolici jezera in namestitev. Večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo napotili proti letoviškem in zdraviliškem mestecu Sirmione. »Salve, o venusta Sirmio…« so že rimski cesarji častili mestece. S svojo spektakularno lego na ozkem polotoku in prijetnim podnebjem je Sirmione od nekdaj privabljal pomembneže, med njimi tudi slavnega rimskega pesnika Katula, ki je rad opeval tukajšnje lepote. Sprehodili se bomo mimo mogočne utrdbe Rocca Scaligera do župnijske cerkve Marije Velike z zanimivimi freskami, vse do cerkvice sv. Petra na griču, ki velja za eno najstarejših ob jezeru. Na voljo bo nekaj prostega časa za po mnenju mnogih najboljši »gelato« in sprehod ob jezeru. Nato bomo zapustili območje Gardskega jezera, se že po kratki vožnji ustavili in si ogledali živalski park Natura Viva. Park je sestavljen iz treh vsebinskih delov. Prvi del predstavlja ‘animalzoo’, to je ‘klasični’ živalski vrt, kjer bomo lahko videli okrog 200 živalskih vrst z vseh celin. Drugi sklop parka predstavlja svet dinozavrov (makete v naravni velikosti), kjer nas bodo dinozavri vrnili nazaj v zgodovino; poleg njih se v terariju in akvariju predstavljajo še številni plazilci in tropske ribe. Vsekakor je najbolj zanimiv tretji del, safari. Z avtobusom se bomo zapeljali skozi ‘savano’ in se ‘iz oči v oči’ srečali z živalmi, ki se prosto gibljejo po parku. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah v okolici Gardskega jezera,
 • vstopnino v živalski park Natura Viva,
 • panoramsko vožnjo z ladjico na relaciji Malcesine – Limone sul Garda – Malcesine,
 • povratno vožnjo z rotacijskimi gondolami na Monte Baldo,
 • turistično takso,
 • vodenje izleta, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Redno prodajo izleta zaradi postopka rezervacije in plačila vstopnic, za živalski park Natura Viva, zaključujemo 7 dni pred razpisanim datumom izvedbe. V primeru NOVE prijave, ki bo manj kot 7 dni do odhoda, je OBVEZNO DOPLAČILO 10,00 € / osebo (velja tudi za otroke).
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj štirih (4) oseb.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Priporočamo športno obutev in oblačila.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami)