La Traviata je opera v treh dejanjih Giuseppeja Verdija. Krstna predstava je bila v beneškem gledališču La Fenice 6. marca 1853, kjer je doživela neuspeh, zaradi neprimernih kostumov, sodobne zgodbe, pevcev, ki niso razumeli dela in občinstva, ki prav tako ni doumelo globoke in preproste resnice, ki jo je Verdi uglasbil. Vendar je že leto kasneje postala najpopularnejše delo operne zgodovine nasploh.

Vsebina opere

V operi se razgrne zgodba o lepi Violleti, ki je na videz ozdravela in priredila veliko slavje v svojem salonu. To izkoristi mladi plemič Alfred, ki Violleti izpove svojo ljubezen. Sprva mu ne verjame vendar jo Alfred prepriča o svojem resničnem čustvu in Violetta mu podari svojo kamelijo. Mladenič presrečen odide. Skupaj se preselita na podeželje, kjer skupaj živita le za svojo ljubezen. Vendar pa je življenje na podeželju drago in Alfred porablja svojo malo rento. Ko izve, da tudi Violleta zastavlja svoje premoženje, se vrne v Pariz, da bi uredil zadevo. Medtem na podeželje pride Alfredov oče in zahteva, da Violleta Alfreda zapusti. Ona usliši prošnjo očeta, zapusti Alfreda in se vrne v Pariz.

Alfred in Violleta se ponovno srečata v Parizu, vendar na zahtevo barona Douphalona ne smeta spregovoriti. Alfred zmaguje pri igri s kartami in priigrani denar ob odhodu vrže Violleti pred noge. Alfredov oče ne odobrava takega početja in takrat prizna Alfredu, da ga je Violleta zapustila zaradi njegove prošnje.

Burno življenje in dolga bolezen sta Violettino zdravje do kraja oslabila. Tudi spravljivo pismo Alfredovega očeta ne more Violette več ozdraviti. Alfred se je med tem dvobojeval z baronom in tako ni več nobene ovire za njuno srečo, vendar je vse prepozno. Alfred in njegov oče, prihitita k njeni bolniški postelji, a žalostnega konca ne moreta več preprečiti. Obdana od vseh, ki so ji bili nekoč dragi, Violetta izdihne za jetiko.

Predviden program izleta

Odhod v dopoldanskih urah in vožnja v Verono. Med sprehodom po mestu bomo videli areno – amfiteater, najelegantnejšo ulico Vio Mazzini, najimenitnejši trg Piazza delle Erbe, meščanske hiše in številne cerkve. Po ogledu bo prosto za samostojne oglede ali pa za posedanje na uličicah pred številnimi kavarnami.

V večernih urah (predvidoma ob 21.00 uri) se bo začela operna predstava La Traviata. Pol ure po koncu predstave vožnja proti domu. Prihod je predviden v jutranjih urah naslednjega dne.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnino za ogled opere La Traviata, kamnite stopnice v 6. sektorju,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (januar 2023). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru dežja, ker opera v tem primeru odpade, kar je v domeni Arene Verona. V primeru, da je opera zaradi dežja prekinjena med izvedbo, potnik ni upravičen do vračila denarja. Hvala za razumevanje.
 • Priporočamo, da vzamete blazinico ali podobna sedala na kateri boste sedeli med ogledom opere, saj so za sedišča predvidene betonske stopnice.
 • Vstopnice vam razdeli vodnik pred pričetkom predstave.
 • Glede doplačila za druge sektorje se pozanimajte v turistični poslovalnici.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.