Predviden program

1. dan: Odhod avtobusa v nočnih urah, vožnja čez mejni prehod Gruškovje in dalje po hrvaški avtocesti v smeri drugega največjega hrvaškega mesta, Splita. Jutranji prihod v prestolnico Dalmacije. Pred vkrcanjem na trajekt bomo imeli še dovolj časa za kratek sprehod po mestu. Pot nas bo zagotovo vodila na znamenito splitsko rivo, ob kateri se bohoti rimska krasotica Dioklecianova palača, znotraj katere sta svoj prostor med drugim našla katedrala sv. Dujma in Peristil. Če se bomo podali še nekoliko dlje, pa bomo prispeli na vedno živahno in pisano tržnico. Nato bo čas, da se vkrcamo na trajekt, poslovimo od Splita ter odplujemo proti otoku Korčuli. Panoramsko zanimivo plovbo mimo otokov Brača, Šolte in Hvara bodo popestrili člani ansambla Šaljivci, ob zvokih katerih bomo dobesedno zaplesali proti Vela Luki. Vožnja proti hotelu 3*, kjer si bomo privoščili kosilo ter se okrepčani  nastanili v sobah. Preostanek popoldneva bo prost, lahko ga boste izkoristili za morske radosti ali sprehode. Večerja. Po večerji spoznavni večer in zabava ob živi glasbi ansambla Šaljivci. Nočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na ogled Vela Luke, največjega mesta na otoku, ki je rojstni kraj nedavno preminulega pevca Olivera Dragojevića. Sprehod po mestecu in ogled glavnih znamenitosti ter prosto na rivi, kjer se boste lahko po želji osvežili v eni izmed številnih kavarn. V Vela Luki se ponašajo z dolgo tradicijo pridelave odličnega oljčnega olja, najboljšega na otoku in daleč naokoli. Tudi mi se bomo seznanili s to tradicionalno obrtjo, najprej ob ogledu etnografske zbirke, ki nam bo pokazala zgodovino obiranja oljk, nato pa bomo pokukali še v današnjo moderno proizvodnjo. Po strokovni razlagi bomo deležni še degustacije vrhunskega oljčnega olja, ki ga bomo lahko tudi kupili. Vrnitev v hotel. Kosilo v hotelu. V popoldanskem času vožnja proti Blatu, najstarejšem naselju na otoku. Mestece slovi po drugem najdaljšem lipovem drevoredu v Evropi. Sprehodili se bomo do muzeja, ki hrani zanimive predmete korčulanske preteklosti, prav tako pa bomo lahko kupili tudi marsikateri zeliščni pripravek, domače marmelade in likerje, ki so izdelani po tradicionalnih receptih. Blato je znano tudi po odličnem vinu, tukaj pridelujejo avtohtone sorte kot so pošip, rukatac in grk. Ogledali si bomo eno od vinskih kleti ter poskusili njihov pridelek ob vodeni degustaciji. Sledi povratek proti hotelu. Večerja. Po večerji zabava ob živi glasbi z ansamblom Šaljivci. Nočitev.

3. dan: Po zajtrku se bomo odpravili na celodnevni ladijski izlet na čudovita otočka, ki sta se umestila sredi kristalno čistega morja v bližini Vela Luke, na Ošjak in Proizd. Ošjak, imenovan tudi »otok ljubezni«, velja za otok neokrnjene narave, dišečega borovega gozda, miru in tišine. Postanek na otoku bo zagotovo posebno doživetje. Sledilo bo okusno kosilo na ladjici. Nato bomo odpluli še proti Proizdu. Tamkajšnjo plažo je Hrvaška turistična organizacija leta 2007 proglasila za najlepšo plažo Dalmacije. Uživali bomo v kopanju in posedanju na plaži. Vrnitev proti Vela Luki v popoldanskih urah. Večerja. Po večerji zabava ob živi glasbi ansambla Šaljivci. Nočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpravili v mesto Korčula, katerega staro mestno jedro velja za enega izmed najbolje ohranjenih srednjeveških mest na Mediteranu, razporejenost njegovih ulic pa spominja na ribjo kost. Po mestu se bomo sprehodili z lokalnim vodnikom, ki nam bo predstavil glavne mestne znamenitosti: srednjeveško obzidje z obrambnimi stolpi iz 13. in 14.stoletja, hišo slovitega pomorščaka Marka Pola, katedralo sv. Marka, stolp Revelin ter številne palače, ki ustvarjajo vtis, da je mesto muzej na prostem. Še nekaj prostega časa za kavico, nakup spominkov, nato pa vožnja proti hotelu. Kosilo. Prosto popoldne za kopanje in športne aktivnosti. Večerja. Po večerji zabava ob živi glasbi z ansamblom Šaljivci. Nočitev.

5. dan: Po zajtrku prosti čas za samostojne aktivnosti. Kosilo v hotelu. Po kosilu vožnja proti trajektni luki, vkrcanje na trajekt in plovba proti Splitu. Po prihodu v Split se bomo znova vkrcali na avtobus in se z vmesnimi postanki ob poti odpeljali proti domovini. V Slovenijo bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

  • prevoz s turističnim avtobusom,
  • trajekt na relaciji Split – Vela Luka – Split,
  • štiri krat all inclusive v  hotelu 3* v Veli Luki,
  • turistično takso v hotelu,
  • vsak večer živa glasba ansambla Šaljivci,
  • ogled vinske kleti in degustacija vin,
  • ogled oljarne in degustacija olja,
  • ogled etnografskega muzeja oljarstva na Korčuli,
  • celodnevni izlet z ladjico na otoka Ošjak in Proizd z vključenim kosilom na ladjici,
  • lokalno vodenje v mestu Korčula,
  • zunanje oglede po programu,
  • turistično vodenje z licenco GZS,
  • organizacijo potovanja ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k potovanju

  • Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
  • Odhod z Gorenjske in Ljubljane zagotavljamo ob prijavi vsaj štirih (4) oseb.
  • Slovenski državljani lahko na Hrvaško in v BIH vstopajo na podlagi slovenskega potnega lista oziroma na podlagi slovenske osebne izkaznice.
  • Pridržujemo si pravico do spremembe programa v primeru višje sile.
  • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta. Predložiti je potrebno osebni dokument.
  • Denarna valuta na Hrvaškem je hrvaška kuna (HRK), v BIH pa konvertibilna marka (KM).
  • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali www.alpetour.si
  • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

  • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
  • spletni nakup.