Najslajša opatijska prireditev v prvem vikendu decembra predstavlja najboljše domače in mednarodne čokoladne blagovne znamke, kot tudi manjše specializirane proizvajalce originalnih slaščic iz čokolade.

Predviden program

Odhod v jutranjih urah in vožnja z vmesnim postankom do Postojne in naprej čez mejni prehod Jelšane do Reke. Najprej se bomo povzpeli na Trsat, ki se nam bo bogato adventno okrašen nasmihal s 138 metrov visokega hriba. Na vrhu nas bosta pozdravila romarska cerkev »Gospe Trsatske« iz l. 1453 in frančiškanski samostan ter srednjeveška utrdba (zunanji ogledi). Nato se bomo spustili v spodaj ležečo Reko. Reka je urbano središče Kvarnerja in največje hrvaško pristanišče. Zagotovo nas bo pritegnilo njeno staro mestno jedro, prepoznaven pristaniški pomol in zgradbe, ki ohranjajo duh avstro-ogrskih časov. Ogledali si bomo glavne mestne znamenitosti: katedralo sv. Vida, mestni stolp, rimski slavolok in mestno hišo. Po skupnem ogledu priporočamo sprehod po reški rivi, kjer pripravijo božični sejem* s številnimi stojnicami, ki vabijo z mamljivim vonjem številnih dobrot. Nato se bomo odpeljali v Opatijo. Ime mesta izvira iz benediktinskega samostana oziroma opatije sv. Jakova, ki je prvič omenjen leta 1453. Navdušenje nad lokalno vegetacijo, podnebjem in naravnim bogastvom je razširilo glas o lepotah Opatije in pripravilo temelje za nastanek zdravilišča. Mogočneži so začeli graditi obmorske vile z lepo urejenimi plažami, čudovitimi parki in sprehajalnimi potmi. Najslavnejša je imenovana ”Lungomare”, ki se v dolžini 12 km vije ob obali med Opatijo in Lovranom. Številne bogate vile še vedno spominjajo na zlate opatijske čase. Obisk mesta bomo nadaljevali z obiski slastnih lokacij. V času festivala čokolade* vsi ustvarjajo različne dobrote sladkega okusa. Tako bomo v kavarnicah in restavracijah lahko preizkušali najrazličnejše čokoladne dobrote, glavno dogajanje pa se odvija na čokoladnem sejmu. Za vse ljubitelje čokolade je festival pravi raj, saj lahko poskusijo različne vrste ter  med drugim vidijo, kako nastajajo slastne čokoladne oblike. Prosti čas za samostojne oglede in pokušine, ki so za doplačilo. V večernih urah se bomo prijetno utrujeni vrnili v Slovenijo.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • lokalno vodenje po Reki,
 • zunanje oglede po programu,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila.
 • V otokih in ostalih božičnih sejmih je predvidena velika gneča. Hvala za razumevanje.
 • *Obseg adventnega sejma in festivala čokolade je odvisen od takratnih epidemioloških razmer na Hrvaškem.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express.