Jaslice so alegorija Kristusovega rojstva. Največkrat upodobljena postavitev je z Jezusom v jaslih ter z Jožefom in Marijo poleg njega, v bližini je nekaj živali, po navadi osel in govedo, iz daljnih krajev pa prihajajo Sveti trije kralji s kamelami in darili, ki sledijo zvezdi proti novorojencu. Začetnik jaslic je sv. Frančišek Asiški, ki je leta 1220 postavil jasli iz slame med živega osla in govedo. Jasli so mu pri tem predstavljale preprosti oltar. Nekaj let zatem pa naj bi neki uglednež iz vasi Greccio v osrednji Italiji sestavil takšen prizor v bližnji jami, Frančiška pa povabil, da je daroval mašo za božični večer. Med različnimi regijami so tudi razlike v uporabljenih materialih in velikosti. Del teh razlik je prikazanih v Veroni, kjer so v prazničnem času na ogled jaslice sveta. Prispevajo jih tudi ustvarjalci iz Slovenije, Češke, Švice, Poljske, Nemčije, itd.

Predviden program

V jutranjih urah se bomo odpeljali v Italijo. Vožnja v Verono, domovino tragičnih ljubimcev Romea in Julije. Upravičeno se ponaša z vzdevkom severni Rim. Slavoloki, obzidje, slikovita arena, mogočne cerkve, številni trgi z meščanskimi palačami in pestro družabno življenje na ulicah kažejo na bogastvo in živahnost, ki Verone nista zapustila vse do danes. Praznično osvetljene in okrašene ulice nas bodo vodile do čudovitega trga Bra, ki ima za kuliso rimsko areno. Iz nje se v adventnem času predvidoma v loku na trg spušča ogromna zvezda repatica. Le slabiih 100 metrov naprej pa se v Palazzo della Grand Guardia odvija razstava jaslic iz vsega sveta, ki si jo bomo ogledali. Okoli 400 jih je na ogled vsako leto. Sledi postanek na božičnih sejmih, ki se odvijajo na trgih po mestu. Radovednost pritegnejo ljubki okraski, volneni izdelki, igrače in najrazličnejši obrtni izdelki. Mraz bomo lahko pregnali s toplimi napitki, ki jih obogatimo z odličnimi začinjenimi in medenimi piškoti. Prav ta sejemska ponudba, razstava jaslic in številni svetlikajoči se okraski, ki naredijo mesto v tem času še privlačnejše, nam bodo ponudili pravo predbožično vzdušje. V večernih urah se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnino za ogled razstave jaslic sveta,
 • turistično vodenje z licenco GZS, organizacijo izleta ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 35 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Izlet bo izveden v vsakem vremenu. Priporočamo topla oblačila.
 • V Veroni je predvidena velika gneča. Hvala za razumevanje.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene. 

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners.