Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah. Vožnja mimo Salzburga v deželo Salzkammergut. Prvi postanek bo v čokoladnici Frucht und Sinne, kjer se vsakomur pocedijo sline. Proizvajajo namreč pregrešno dobro čokolado in delajo nesramno okusne izdelke iz sadja ter čokolade. Po ogledu in predstavitvi proizvodnje bomo okušali slastne dobrote, nato pa  pot nadaljevali do mesteca Gműnden in naredili krajši postanek. Nadaljevali bomo do gradu Ort, ki se nahaja na otočku na jezeru Traun. V nadaljevanju nas bo pot vodila v zdraviliško mesto Bad Ischl. Tukaj srčne bolnike zdravijo tudi s pomočjo solnih kopeli. Začetki zdraviliške dejavnosti segajo v leto 1823, ko je dr. Götz odprl prvi kopalni salon. Dober glas o zdravilnih učinkih je kmalu dosegel tudi Dunaj, tako da so bogati meščani množično prihajali na zdravilne terapije. Tu se je zbirala vsa najvišja politična smetana, na čelu s habsburškimi cesarji, in tu sta se na rojstnodnevni zabavi prvič srečala poznejši cesar Franc Jožef in njegova Sissi.
Izredno lepo restavrirane zdraviliške in meščanske stavbe nas bodo za nekaj časa popeljale v preteklost. Urejenost središča, številne trgovine in tudi kultura samih obiskovalcev nam bodo potrdili, da je mesto ohranilo svojo mondenost. Celotno mesto bo živelo s cvetjem, izstopali pa bodo Zdraviliški park, Park Sissi, mestna promenada in čudoviti park za mogočno nekdanjo cesarsko poletno rezidenco Kaiservillo.
V nadaljevanju se bomo zapeljali do jezera Wolfgangsee, ki leži vzhodno od Salzburga. Slovi kot eno najlepših na tem območju. Krasijo ga bistra jezerska voda, stara vaška jedra in gora Schafberg, ki jo lahko obiščemo z gorsko železnico. Izstopili bomo v vasi St. Wolfgang, ki se ponaša z mogočno gotsko farno cerkvijo, katere temelji so stari vsaj tisoč let. Vas je slavna tudi po ljubezenski zgodbi v gostišču ‘Pri belem konjičku – Im weißen Rößl’, ki je dala vsebino priljubljeni opereti Ralfa Benitzkyja. Po ogledu vožnja v smeri proti Hallstattu in namestitev v hotelu v okolici. Večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do Hallstattskega jezera. Najprej se bomo zapeljali do vasi Obertraun, kjer je izhodišče za odhod v gore. Gondola nas bo dvignila na prvo postajo, od tu se bomo odpeljali do druge postaje na višini 2.000 m, kjer je razgledišče 5 prstov (5 fingers), od tu pa bomo nadaljevali vožnjo še s tretjo gondolo. Največ pozornosti bomo namenili postanku na razgledišču, ki je sestavljeno iz petih različno oblikovanih mostov, ki se postavljeni 400 m nad jezersko gladino. Doživetje bo kar malo adrenalinsko.
V bližini stoji tudi moderna spiralno oblikovana razgledna ploščad Welterbe-Spirale, ki se vije od vrha Krippenstein (2.108 m) do t.i. vrha svetovne dediščine. Med potjo imamo razgled nad celotnim dachsteinskim gorskim masivom in na Hallstatt.
V nadaljevanju se bomo spustili do planinske koče Gjaid, kjer bo prosto za uživanje v visokogorju.
Od tu se bomo v dolino ravno tako spustili s tremi gondolami.
Ustavili se bomo v Hallstattu, imenovan po soli. Mestece se ponaša s slikovito arhitekturo ter hkrati z izredno podrobnim izkoristkom prostora. Je eno najbolj slikovitih avstrijskih naselij, uvrščeno na seznam Unesco. Sprehod po mestecu. V popoldanskih urah vožnja mimo mesteca Bad Aussee v dolino reke Enn. Vožnja proti Schladmingu, kjer bomo naredili krajši postanek.  Nato vožnja proti domu. Prihod je predviden v večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • obisk čokoladnice Frucht und Sinne ter degustacija (čokolada, suho sadje in praline),
 • vstopnino v park Kaiserville v Bad Ischlu,
 • povratno vožnjo s tremi gondolami do razgledišča 5 prstov,
 • polpenzion v hotelu 3* v dvoposteljnih sobah,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Priporočamo toplo obleko in športno obutev.
 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Izlet bo izveden ob vsakem vremenu.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Pridržujemo si pravico do delne spremembe zaporedja programa v primeru velike gneče ali nepredvidenih vremenskih razmer in višje sile.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami)