Predviden program

1. dan: Peljali se bomo preko mejnega prehoda Karavanke ter naprej preko Avstrije v Nemčijo. Postanek v Regensburgu, ki je staro, čudovito ohranjeno bavarsko mesto. Njegova lega na obrežjih reke Donave je bil eden od povodov, da je skozi več tisočletno zgodovino ohranjal pomemben vpliv. Obrežji Donave še vedno povezuje najstarejši nemški kamniti most. Postanek za ogled, nato nadaljevanje vožnje v Dresden, namestitev, večerja in nočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja do dvorca Moritzburg, ki leži sredi privlačne jezerske pokrajine in velja za biser saškega baroka. Ogled bogato okrašenih soban nas bo popeljal nazaj v čase enega najbolj razkošnih in lahkoživih evropskih dvorov. Grad je služil tudi kot lokacija za snemanje nemške filmske različice Pepelke. Po ogledu vožnja v Meissen, ki slovi po porcelanski manufakturi, saj je bila tu ustanovljena prva tovarna porcelana v Evropi. Skozi odlično ohranjeno staro mestno jedro se bomo povzpeli na Albrechtsburg, kjer so nekoč bivali saški vojvode. Z gradu se odpira lep razgled na reko Labo in mesto. Nekaj prostega časa. Po želji možnost samostojnega ogleda tovarne porcelana (doplačilo predvidoma 10,00 €). Povratek v hotel, večerja in prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku vožnja do mesta Pirna. Tu se bomo vkrcali na ladjo in zapluli po reki Labi. Lahko bomo opazovali vasice, ki so se ugnezdile ob rečni strugi, nad njimi pa se dvigujejo mogočne stene. Videli bomo tudi slavni most Bastei Brücke, ki velja za prvo evropsko atrakcijo, ki je bila zgrajena z namenom privabljati številne turiste. Glavna znamenitost mostu je, da povezuje stoječe skale med sabo in omogoča sprehod med njimi ter pogled v globino. Plovbo bomo po dveh urah končali v mestu Königstein, kjer bomo lahko videli mogočno trdnjavo, ki je pomemben spomenik v evropski arhitekturni zgodovini, nahaja pa se 245 m nad reko. Vožnja v Bastei in prosto za sprehod po mostu in okolici. Nato vožnja do saškega pivovarskega ponosa – tovarne Radeberger, kjer bomo imeli voden ogled pivovarne z degustacijo.  Povratek v hotel, večerja in nočitev.

4. dan: Po zajtrku ogled Dresdna. Saška prestolnica, ki jo imenujejo tudi Firence ob Labi, slovi po številnih muzejih in umetnostnih spomenikih. Čeprav je bila večina mesta uničena med bombardiranjem februarja 1945, se je mesto kot feniks dvignilo iz pepela. Najboljši dokaz ponovnega blišča je veličastna kupola Frauenkirche, ki se dviguje nad mestom. Podali se bomo v baročni Zwinger, ki je bil največji ponos saškega vladarja Avgusta Močnega. Del prostrane zgradbe je Nimfeum z odličnim kiparskim okrasjem. Sledi sprehod do Gemäldegalerie, ki hrani neprecenljive zbirke slik vseh pomembnejših evropskih šol (po želji ogled). O znanju restavratorjev se bomo lahko prepričali med obiskom Frauenkirche, ki so jo na novo pozidali iz povojnih ruševin. Nadaljevali bomo tudi mimo Fürstenganga in čez Theaterplatz s Semperjevo opero. Sledi ogled katoliške Hofkirche, ki odraža tesno povezanost med cerkvijo in kraljevo družino. V zgodnjih popoldanskih urah slovo od mesta in vožnja z vmesnimi postanki proti domu.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • tri polpenzione v hotelu 3* v dvoposteljni sobi,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnino in lokalno vodenje v gradu Moritzburg,
 • vstopnino in voden ogled pivovarne Radeberger z degustacijo,
 • vožnjo z ladjo na relaciji Pirna – Königstein,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov.
Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj štirih (4) oseb.
 • Odhod s Primorske (Lucija, Portorož, Koper, Postojna) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod s Primorske (Nova Gorica, Ajdovščina) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (december 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, si pridržujemo pravico do spremembe cene aranžmaja.
 • Ogled pivovarne Radeberger je odvisen od takratnih epidemioloških ukrepov v Nemčiji, na kar nimamo vpliva.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.