Predviden program

1. dan: Vožnja v Italijo, mimo Milana in Torina ter po dolini reke Suse proti predoru Frejus. Na drugi strani tunela se bomo znašli v Franciji, v departmaju Savoja. Potovali bomo po Savoji in Visoki Savoji, ki so ji slavo nekoč prinesli grofi in vojvode Savojski, danes pa slovi kot dežela veličastnih gora, slikovitih jezer in prefinjenih okusov. Vožnja v Saint-Jean-de-Maurienne in postanek v legendarni tovarni vrhunskih nožev Opinel, obisk muzeja in prodajnega prostora. Družinska tovarna je pričela svojo pot v Savoji davnega leta 1817, tradicija izdelovanja nožev pa se je prenašala iz roda v rod.  Značilno obliko, ki ji pri nas rečemo »pipec«, so kasneje povzeli številni proizvajalci po svetu. Opinel je danes statusni simbol francoske kulture, njegova oblika se v več kot 100 letih praktično ni spremenila. Opinel je med redkimi industrijskimi izdelki razstavljen tudi v New York’s Museum of Modern Art. Danes imajo v ponudbi širok izbor izdelkov, ki slovijo po svoji vrhunski kvaliteti. Nadaljevanje potovanja v Chambery, ki je bil glavno mesto Savoje vse od 13. stoletja. V sprehodu po središču mesta bomo videli grad Savojskih vojvod, mestno katedralo, znameniti vodnjak s slončkom… Nekaj prostega časa, nato prevoz do hotela in namestitev. Večerja v bližnji restavraciji, nato povratek v hotel in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku vožnja proti Annecyju, ki se nahaja ob istoimenskem slikovitem jezeru. Kratka reka Thiou, ki se iz jezera pretaka po mestu, ustvarja številne kanale, zaradi česar Annecy poimenujejo kar »alpske Benetke«. Očarljivo mestece, ki ga označujejo tudi z nazivom mesto rož, nas bo sigurno prevzelo. Pot nas bo naprej vodila do srednjeveškega gradu Menthon Saint Bernard, ki se dviga nad jezerom Annecy. Grad iz 13. stoletja je še vedno v lasti sedaj že 23 generacije rodbine Menthon. Voden ogled številnih bogato opremljenih soban, kapele, bogate knjižnice z več kot 12.000 deli iz obdobja do 18. stoletja… Ker pa smo rekli, da Savoja navdušuje tudi s »prefinjenimi okusi«, bomo delček le teh tudi pokusili. Ste že slišali za Genepi? To je alpska roža, ki raste le v Savoji, visoko v gorah in cveti enkrat letno. Uporablja se v čokoladah, sladicah, piškotih, kavi, desertih, iz nje pa izdelujejo tudi znameniti liker Genepi, ki ima zelo specifičen okus. Ne moremo zapustiti Savoje, ne da bi ga pokusili. Potem so tu seveda tudi siri. Celotna Francija je znana po vrhunskih sirih in Savoja tu prav nič ne zaostaja. Postanek v eni od sirarn za pokušino odličnih savojskih sirov. V poznih popoldanskih urah bomo nadaljevali vožnjo v smeri proti Chamonixu. Namestitev v hotelu, večerja v bližnji restavraciji in prenočevanje.

3. dan: Po zajtrku vožnja v Chamonix, od koder se bomo z zobato železnico dvignili nad ledenik Mer de Glace, do Montenversa na višini 1.913 metrov. Le v dvajsetih minutah vlak, ki bi mu lahko rekli skoraj muzejski, skozi številne tunele in preko 152 viaduktov premaga kar 1000 metrov višinske razlike in že se nahajamo v osupljivem svetu visokogorskega ledenega sveta. Ledenik Mer de Glace se nahaja na severnem pobočju masiva Mont Blanc. S svojo dolžino 7,5 km je drugi najdaljši ledenik v Alpah. Z razgledne terase nam bo ledenik kot na dlani. Z gondolo se bomo spustili do samega ledenika in tako rekoč vstopili v ledenik. Sprehod po ledeni jami, kjer nas bodo pričakale iz ledu izklesane skulpture. Po ogledu povratek z gondolo na Montenvers in nato povratek z vlakom v Chamonix. V Chamonixu, prestolnici svetovnega alpinizma, še nekaj časa za sprehod po mestecu, zadnje nakupe spominkov, kosilo… Nato vožnja skozi tunel Mont Blanc v Italijo. Po dolini Aoste in nato mimo Milana in Benetk vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • dve nočitvi z zajtrkom v hotelih 3* v dvoposteljni sobi (Ibis ali podobno),
 • dve večerji v restavraciji (3-hodni menu),
 • turistično takso,
 • zunanje oglede po programu,
 • ogled muzeja Opinel,
 • vstopnino in voden ogled gradu Menthon Saint Bernard,
 • degustacijo Genepija,
 • degustacijo sirov,
 • prevoz z vlakom na ledenik Mer de Glace in nazaj,
 • vožnjo z gondolo na ledenik in nazaj in ogled ledene jame,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov.
Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Vrstni red ogledov (zlasti degustacij) se lahko v programu spremeni.
 • Odhod s Štajerske zagotavljamo ob prijavi vsaj štirih (4) oseb.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Cene vstopni so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (december 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, si pridržujemo pravico do spremembe cene aranžmaja.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletna prijava.