Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah. Vožnja mimo Trsta, čez Padsko nižino do Gardskega jezera. Največje italijansko jezero z okolico je privlačna turistična destinacija, tako zaradi svoje slikovite lege v objemu visokih vršacev, blage mediteranske klime, kot tudi številnih zgodovinskih in arhitekturnih spomenikov. Navdušila nas bodo slikovita ribiška naselja, v okolici pa vinogradi, nasadi oljk in citrusov, pašniki, kolesarske in sprehajalne poti, parki, vile… Zapeljali se bomo do vasi Malcesine, katere slikovito lego ob vznožju gore Monte Baldo dopolnjujejo tlakovane uličice, pisana pročelja zgradb in mogočen grad Scaligero z reprezentativnim, 31 metrov visokim grajskim stolpom. V stolpu je bil zaprt nemški literat Goethe. Obtožen je bil vohunstva, ker je risal skice omenjenega stolpa. Ogled čudovitega gradu in vzpon na stolp, od koder bomo lahko občudovali čudovito panoramo jezera in Dolomitov. Po ogledu si bomo privoščili nekaj prostega časa, ko si bomo lahko privoščili dišečo italijansko kavo, ki nas s svojim omamnim vonjem vabi v mestne kavarne. V nadaljevanju se bomo vkrcali na ladjo in zapluli na drugo stran jezera in izstopili v mestecu Limone sul Garda. Ime za mestece izvira iz latinske besede ‘limen’, ki pomeni meja; veliko bolj priljubljeno pa je mnenje, da ime izvira iz limone – lokalnega proizvoda, ki ga v vasi gojijo že stoletja. Strma jezerska obala ni omogočala gojenje limonovcev, zato so prebivalci navozili prst, naredili terase in rastlinjake, ki so drevo obvarovali pred mrzlimi severnimi vetrovi. Objezersko sprehajališče, pisana pročelja hiš, mestno pristanišče in poulični lokali spominjajo na mesteca, ki jih lahko videvamo ob morju. Po ogledu se bomo z ladjo ponovno odpeljali v Malcesine in pot nadaljevali proti Bardolinu. Mestece se ponaša z očarljivim mestnim jedrom, poleg tega pa je znano po pridelavi rdečega vina Bardolino ali Rose Chiaretto. Ogledali si bomo tamkajšnji muzej vina, ki nam prikazuje dolgo tradicijo gojenja žlahtne kapljice na tam področju. Po ogledu bo sledila degustacija treh avtohtonih vin (možen nakup) v bližnji vinski kleti. Sledila bo vožnja proti hotelu v okolici jezera in namestitev. Večerja in prenočitev.

2. dan: Po zajtrku se bomo napotili proti letoviškemu in zdraviliškemu mestecu Sirmione. »Salve, o venusta Sirmio…« so že rimski cesarji častili mestece. S svojo spektakularno lego na ozkem polotoku in prijetnim podnebjem je Sirmione od nekdaj privabljal pomembneže, med njimi tudi slavnega rimskega pesnika Katula, ki je rad opeval tukajšnje lepote. Sprehodili se bomo mimo mogočne utrdbe Rocca Scaligera do župnijske cerkve Marije Velike z zanimivimi freskami, vse do cerkvice sv. Petra na griču, ki velja za eno najstarejših ob jezeru. Ogledali si bomo arheološki park v sklopu katerega so ruševine rimske vile s kopališčem Grotte di Cattulo. Rimska vila je bila zgrajena med koncem 1. stoletja pred našim štetjem in začetkom 1. stoletja našega štetja. Po ogledu bo na voljo prosti čas za, po mnenju mnogih, najboljši »gelato« in sprehod ob jezeru. Vožnja v Salò, prelepo letovišče, v zgodovini poznano kot zadnji ostanek fašistične oblasti v tako imenovani “Republiki Salò” (1943 – 1945). Sprehodili se bomo po promenadi ob obali in obiskali gotsko-renesančno katedralo, ki hrani mnoge umetnine. Lahko se bomo podali še na lastno odkrivanje lepega mesta, saj bo na voljo še dovolj prostega časa. Po prostem času povratek proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah,
 • turistično takso,
 • vstopnino v grad Scaligero,
 • panoramsko vožnjo z ladjico na relaciji Malcesine – Limone sul Garda – Malcesine,
 • ogled muzeja vina,
 • ogled vinske kleti z vključeno degustacijo 3 sort avtohtonih vin s prigrizkom,
 • vstopnino v arheološki park Grotte di Cattulo,
 • zunanje oglede po programu,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Odhod iz Štajerske bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi vsaj 6 (šestih) potnikov.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (december 2023). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.