Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah. Vozili se bomo proti Mariboru, nadaljevali mimo Dunaja in se pripeljali v Trenčin. Staro mestno jedro je stisnjeno pod hrib, na katerem stoji mogočen grad, ter med reko Vah. Grad je eden najpomembnejših v državi, slovi po svojem mogočnem obrambnem sistemu, ki ga je varoval pred številnimi turškimi vpadi in ostal neosvojljiv. Možen sprehod do gradu in ogled grajskega dvorišča, razglednega stolpa ter soban, kjer hranijo zgodovinske dokumente. Nadaljevali bomo do gradu Bojnice, ki velja za najbolj obiskano slovaško kulturno znamenitost. Walt Disney, slavni animator, je grad Bojnice, tako kot tudi bavarski grad Neuschwanstein, uporabil za kuliso v eni od risank. Srednjeveški grad je rodbina Palfi preuredila in ga zgradila po zgledu romantičnih gradov ob reki Loari.  Sprehodili se bomo po razkošno opremljenih sobanah, videli bogato pohištvo in končali s sprehodom preko parka. Po ogledu bomo nadaljevali do zanimive etnografske vasice Čičmany. Leži na nadmorski višini 700 m in je središče planšarskega ovčarstva in sirarstva, predvsem pa je poznana po čudovito poslikanih lesenih hišah. Zunanji ogled. Sledi vožnja v Žilino, namestitev,  večerja in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Visokih Tater. Tatre so podaljšek Karpatov, ki se na Slovaško in Češko navezujejo iz Romunije. Najlepšo podobo pokažejo v osrednji in severni Slovaški v narodnem parku Visoke Tatre. Te so v marsičem drugačne od nam dobro poznanih Alp. Delita si jih Poljska in Slovaška. Čeprav sta sosedi, si polovic iste celote ne moreš ogledati s preprostim prehodom iz ene države v drugo, ampak se je treba zapeljati z avtomobilom daleč naokoli. Začeli bomo v kraju Štrbske Pleso, ki leži ob jezeru. Postanek na gorskem zraku in nato nadaljevanje do Starega Smokovca, kjer se bomo z vzpenjačo povzpeli na Hrebienok in imeli krajši postanek v predgorju Tater. Preden bomo zapustili gorski svet se bomo ustavili še v turističnem kraju Tatranska Lomnica. Vožnja v hotel v okolici Poprada. Namestitev, večerja in nočitev.

3. dan: Po zajtrku vožnja v Levočo, ki je bila v letu 2009 vpisana na seznam Unesco. Znotraj ohranjenega obzidja se nahaja ohranjeno staro mestno jedro, katerega srce predstavlja Trg mojstra Pavla, kjer stoji tudi renesančna cerkev sv. Jakoba iz 15. stoletja. Ponaša se z lesenim gotskim oltarjem, ki ga je 1517 izrezljal mojster Pavel iz Levoče in velja za najvišjega in enega najlepših te vrste v Evropi. Pot nas bo naprej vodila na Spišký grad. Srednjeveški grad, ki se prav tako nahaja na Unescovi listi, velja za eno največjih srednjeveških utrdb v Evropi. Nedaleč stran, na sosednjem gričku, se nahaja Spiška Kapitula. Mesto sestavljajo stolnica sv. Martina,  nekdanji samostan in ulica, zgrajeni v srednjem veku in obdani z obzidjem. S spodnjih vrat je čudovit pogled na Spiški grad na sosednjem griču.  Nadaljevali bomo do Banske Bystrice, kjer se bomo sprehodili po ulici Horna, ki predstavlja središče mesta. Nad ulico se dvigajo meščanske stavbe, v katerih so danes muzeji, trgovinice, kavarne in restavracije. Odhod v hotel, namestitev, večerja in prenočitev.

4. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do kraja Hronsek, kjer si bomo ogledali protestantsko leseno cerkev. Zgrajena je izključno iz lesa, pri gradnji pa niso uporabili niti enega samega žeblja! Vožnja v Bratislavo. Krajši ogled mesta, nad katerim dominira grajski grič. Podali se bomo v staro mestno jedro, katerega zaznamujejo Michaelova vrata, gotska katedrala sv. Martina, kjer so določen čas kronali kralje, nadškofovska palača, frančiškanska cerkev ter številne meščanske hiše. Po ogledu vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • tri polpenzione v hotelih 3*/4* v dvoposteljnih sobah,
 • vstopnino v grad Bojnice,
 • povratno vožnjo z vzpenjačo v Tatrah,
 • vstopnino v cerkev v Levoči,
 • vstopnino v Spiški grad,
 • vstopnino v Spiško Kapitulo,
 • vstopnino v leseno cerkev,
 • turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.

Možno doplačilo na poti 

 • vstopnina na grad Trenčin, predvidoma 6,00 €

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v nasprotnem primeru vas bomo obvestili najmanj 7 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Odhod s Primorske (Lucija, Portorož, Koper, Postojna) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod s Primorske (Nova Gorica, Ajdovščina) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Novo mesto) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Odhod z Dolenjske (Kočevje) bomo zagotovili ob prijavi 6 (šestih) potnikov.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.