Dolina reke Soče zagotovo spada med najlepše predele Evrope. Smaragdno zelena reka in vrhovi Julijskih Alp vzamejo dih slehernemu obiskovalcu. Prav tukaj, na prelomu predalpskega sveta v furlansko nižino je zgodovina pisala velike zgodbe, med njimi žal tudi žalostne prizore težkih bojev med Soško fronto. Dandanes se tu še zmeraj ohranja spomin na vojake v obliki spomenikov, muzejev na prostem in utrdb, nič manj pa se nas ne dotakne prečudovita narava.

Predviden program

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja skozi Gorenjsko v smeri prelaza Predel. Ustavili se bomo ob slikovitem Rabeljskem jezeru. Ledeniško jezero, ki leži na skoraj 1000 m nadmorske višine, je pravi raj za ljubitelje neokrnjene narave in vodnih športov, pa čeprav je voda skozi vse leto precej mrzla.

Pot bomo nadaljevali v smeri trdnjave Kluže. Mogočna utrdba nad sotesko Koritnice je pomemben spomenik obrambe pred turškimi vpadi, Napoleonovo vojsko in napadi v 1. svetovni vojni. Po ogledu bomo ob predstavi Društva 1313 na malo drugačen način spoznavali vsakdanje življenje vojakov na Soški fronti: puljenje zob, branje dolgo pričakovanih ljubezenskih pisem, strah, oskrba ranjenca, z vsem tem so se srečevali prav vsi vojaki na fronti, ne glede na narodnost. V predstavi bomo spoznali tudi nekaj pomembnih dejstev o prvi svetovni vojni.

V nadaljevanju se bomo mimo Bovca zapeljali do Kobarida. Iz živahnega centra se bomo podali na zanimiv križev pot do monumentalne italijanske kostnice na vrhu vzpetine Gradič, od koder se nam odpre najlepši razgled na Kobarid. V kostnico so bili preneseni posmrtni ostanki 7014 znanih in neznanih padlih italijanskih vojakov, ki so se v prvi svetovni vojni borili v Dolini Soče. V dolini si bomo z Napoleonovega mostu ogledali kanjon reke Soče ter se med sprehodom ob njej naužili lepot narave.

Sledilo bo kosilo v eni od domačih gostiln.

Okrepčani se bomo zapeljali do Tolminskih korit, kar je skupno ime za korita Tolminke in Zadlaščice, ki se med seboj zlijeta v edino sotočje v koritih na ozemlju Slovenije. So najnižja, najbolj južna in verjetno najlepša vstopna točka v Triglavski narodni park, edini slovenski narodni park. Sprehodili se bomo po krožni poti do sotočja rek Tolminke in Zadlaščice, naprej do Medvedove glave ter do vhoda v Dantejevo jamo. Prečkali bomo tudi Hudičev most, s katerega se nam bo odprl čudovit pogled na Tolminska korita.

V poznih popoldanskih urah se bomo poslovili od čudovite doline in se odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • vstopnino v trdnjavo Kluže,
 • predstavo Društva 1313 na trdnjavi Kluže,
 • pozno kosilo (pijača je za doplačilo),
 • vstopnino v Tolminska korita,
 • zunanje oglede po programu,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izetu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express.
 • spletni nakup.