Predviden program

Odhod v jutranjih urah, ko se bomo po dolenjski avtocesti odpeljali do Sevnice, kjer si bomo ogledali enega najlepših gradov v Sloveniji. Nahaja se na vrhu Grajskega hriba nad starim mestnim jedrom Sevnice, od koder je čudovit razgled na dolino reke Save, okoliško hribovje in stari del mesta. Notranjost gradu Sevnica si bomo ogledali v spremstvu turističnega vodiča.

Po ogledu gradu se bomo odpeljali mimo Sevnice ter nadaljevali do domačije Kunej; Hiše trt, vina in čokolade, ki o sebi pravijo: Sončni lev, zaščitni znak družine Kunej pooseblja ponos in tradicijo dragocenih izkušenj pridelovanja vina. V njem najdemo trto, vitice, grozdne jagode, korenine vinske trte, list vinske trte, kelih, v sredini pa veličastnega leva, ki se navdihuje po rajhenburških trapistih. Le-ti so bili pred stotimi leti motor razvoja v Brestanici, predvsem so pa bili tudi mojstri izdelave čokolade, vina in likerjev. Kakovost trapistovskih izdelkov je tedaj segala do samega avstro-ogrskega cesarja Franza Jožefa, ki je trapistovski čokoladi dodelil titulo kakovosti. Takrat se je rodila tudi slavna blagovna znamka čokolade – Chocolat Impérial.

Po ogledu in pokušini vina in čokolade sledi vožnja do Novega mesta. Sprehodili se bomo mimo Kapitlja, stolnice sv. Nikolaja, ki hrani znamenito Tintorettijevo sliko. Prav tako nas ne bodo pustili ravnodušnih številni arkadni hodniki na Glavnem trgu, Mestna hiša ali Rotovž, Kettejev vodnjak, Novi trg… In če bomo dobro pogledali proti avtobusni postaji, bomo v konstrukciji stavbe opazili velike začetnice NM.

Nadaljevali bomo do destilarne in čokoladnice Berryshka. Izvirni okusi dolenjske destilarne in čokoladnice v objemu kočevskega pragozda, razkrivajo skrivnosti in ustvarjajo vrhunske žgane pijače, likerje pisanih okusov Premium kakovosti in ročno izdelane čokolade, prefinjenih in elegantnih oblik. O sebi pravijo, da se vsi izdelki blagovne znamke Berryshka odlikujejo z najvišjo mednarodno priznano kakovostjo, s skrbno izbranimi bogatimi, naravnimi in žametnimi okusi, z nizko vsebnostjo sladkorjev, brez dodanih umetnih barvil in aditivov.

Po ogledu in pokušini se bomo odpeljali proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • voden ogled sevniškega gradu,
 • voden ogled Hiše trt, vina in čokolade s pokušino 2 vin, čokoladnega vina, 4 čokoladne praline,
 • voden ogled destilarne in čokoladnice Berryshka s pokušino likerja in čokolade,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (januar 2023). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Ministrstvo za zdravje opozarja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/
 • Arriva si pridržuje pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in ostalih podizvajalcev. Arriva pisno obvešča potnike o spremembi cene.

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami),
 • spletni nakup.