Vipavska dolina skrbno neguje svoje drugačnosti. Je zelena pokrajina, ki jo oblikujeta sonce in burja. Spoznajte jo z nami.

Predviden program

Odhod v jutranjih urah. Vožnja proti Vipavski dolini. Prvi postanek bomo naredili v slikoviti vasi Goče, ki je pravi kulturni spomenik in sodi med čudovite primere sredozemske kmečke arhitekture. Gručasto naselje leži na vipavskem griču in je obdano s številnimi vinogradi. Vas krasijo zunanja stopnišča, številni ganki, nizi poslopij okrog borjača in kamniti portali. Hiše so zgrajene iz peščenjaka, olepšane s kamnoseškimi detajli in nekatere od njih so krite s skrilavci. Sprehod po tesno stisnjenih gasah.

Pot bomo nadaljevali v Vipavo, ki je kraj številnih izvirov istoimenske reke. Zaradi prepredenosti z brvmi in mostovi ter čudovitega vodnega parka, ki se razprostira za mogočnim dvorcem Lanthieri, pravijo kraju tudi ‘slovenske Benetke’. Sprehod skozi mesto in nekaj prostega časa za osvežitev.

Nato se bomo odpeljali v Vipavski Križ, ki stoji na vrhu griča sredi Zgornje Vipavske doline. Njegova podoba je opazna že od daleč, najbolj zanimive zgodbe pa se skrivajo znotraj obzidja. Sodi med najlepše zgodovinske kulturne spomenike Slovenije in je v celoti spomeniško zaščiteno naselje. Mnogi ga imenujejo biser sredi Vipavske doline. Gase, obzidje, grad, trgi, samostan, … vsak od arhitekturnih delov naselja pripoveduje svojo zgodbo. Z lokalnim vodnikom si bomo ogledali mesto, prisluhnili zanimivim zgodbam in naš ogled zaključili v velikanski 500 let stari, originalni grajski kleti, s kozarčkom avtohtonega vipavskega vina Zelen.

Od tu se bomo odpeljali na kmečki turizem, kjer bomo imeli pozno kosilo.

Dobro okrepčani in polni novih doživetij se bomo odpravili proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • pozno kosilo na kmečkem turizmu (pijača je za doplačilo),
 • voden ogled Vipavskega križa s kozarcem vina v grajski kleti,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izetu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih informaciji (november 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, se cena aranžmaja posledično spremeni.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express.