Vrsta izleta: TUDI ZA DRUŽINE

Predviden program

Vožnja do Zagreba. Že od daleč nas bo pozdravila Medvednica, ki se mogočno dviga nad milijonsko hrvaško prestolnico. Zagreb velja za mesto z bogato srednjeevropsko zgodovino in tradicijo, ki po svojem videzu ne zaostaja za drugimi evropskimi prestolnicami. Panoramsko se bomo popeljali po Slavonski aveniji mimo stavbe hrvaške RTV, dvorane Vatroslava Lisinskega, muzeja Mimara. Ob sprehodu skozi mesto bomo spoznali slikoviti Kaptol, na katerem dominira katedrala, se čez tržnico Dolac spustili do Trga bana Jelačića, kjer bomo slišali legendo o imenu mesta Zagreb. Ogled bomo nadaljevali v Gornjem Gradu – starem mestnem središču, kjer si bomo ogledali obrambni stolp Lotrščak in cerkev Svetega Marka iz 13. stoletja. Na cerkveni strehi se zrcalijo grbi Hrvaške, Dalmacije in Slavonije, na desni strani pa grb Zagreba. Po ogledu se bomo znova spustili v center mesta in si privoščili še nekaj prostega časa.

V popoldanskih urah bo sledila kratka vožnja v Maksimirski park, kjer se na 7 hektarjih razprostira bogat živalski vrt. Ustanovljen je bil že leta 1925. Na dan odprtja so bile tam tri sove in tri lisice! Danes v živalskem vrtu živi 1996 živali, za katere skrbi 70 zaposlenih. Ogledali si bomo najrazličnejše živali: sesalce, ptiče, plazilce, dvoživke, ribe in nevretenčarje s skoraj vseh celin sveta. Med ogledom se bomo lahko okrepčali v ZOO café ali pa kupili spominek v tamkajšnji trgovini.

V popoldanskih urah odhod proti Sloveniji, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vstopnino v živalski vrt,
 • turistično vodenje, organizacijo izleta ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 25 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Za potovanje potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Splošni pogoji so sestavni del tega programa in so vam na voljo na naših prodajnih mestih ali na www.alpetour.si
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja / plačilo na obroke

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami).
 • možnost plačila na obroke s kreditnimi karticami Diners in American Express.