Zugspitze je najvišja nemška gora. Njen vrh, ki uradno stoji na nemški strani, sega do višine 2.964 m, južno pobočje gore pa pripada Avstriji. Planinci za pot iz doline na vrh potrebujejo več kot deset ur vztrajne hoje, mi pa se bomo na goro pripeljali, saj pod vrh že več kot 75 let vozi vlak!
Kar težko si je predstavljati koliko truda je 2500 gradbenikov v dvajsetih letih prejšnjega stoletja vložilo v izgradnjo 12 km dolge železniške proge, od tega je 4,5 km proge speljane po gorskem tunelu.
Obisk gore Zugspitze nudi resnično nepozabno gorsko doživetje.

Predviden program

1. dan: Odhod v jutranjih urah in vožnja preko Avstrije do Bavarske, v idilični Garmisch – Partenkirchen. Znano zimsko športno središče leži pod vnožjem najvišje nemške gore Zugspitze. Tu vsako leto prvega januarja poteka tekma smučarskih skakalcev v sklopu Novoletne turneje, tu je prizorišče smuka v alpskem smučanju na progi Kandahar, tu je Tina Maze postala svetovna prvakinja v veleslalomu… Postanek ob vznožju snežnega stadiona. Od tu se bomo peš podali do čudovite soteske Partnach, ki je ena najlepših naravnih znamenitosti v okolici Garmisch-Partenkirchna. Za turizem je bila odprta leta 1912 in je razglašena za naravni spomenik. Do soteske nas loči približno 2 km oziroma cca 25 minut hoje. Za doplačilo (na licu mesta) je možen prevoz s kočijo. Vstopili bomo v 700 metrov dolgo dih jemajočo sotesko, ki jo obdajajo strme previsne stene in sledili mogočnemu bučanju reke. Nepozabno doživetje narave! Po ogledu se bomo peš (ali po želji s kočijo) vrnili do avtobusa. Garmisch-Partenkirchen sta bili nekoč dve vasici, zato sta tam še danes dve mestni središči. Obe mestni jedri krasijo hiše v alpskem stilu s čudovitimi fasadnimi freskami, v obeh bomo našli značilni bavarski utrip. Ogled in nekaj prostega časa. V večernih urah vožnja do hotela v okolici in namestitev. Večerja in prenočevanje.

2. dan: Po zajtrku vožnja do vznožja najvišje nemške gore Zugspitze. Tu se bomo presedli na vlak in se skozi številne tunele pripeljali na višino 2.600 m, do končne železniške postaje, kjer je tudi razgledna ploščad na ledenik Schneeferner. Tukaj bomo prestopili na gondolo in se nad ledenikom pripeljali na vrh gore. Privoščili si bomo postanek za uživanje v čudovitem razgledu na nemške, avstrijske, švicarske in celo italijanske vrhove, doline in jezera. V gorski restavraciji se bomo lahko tudi okrepčali ali se sprehodili po okolici.  V dolino se bomo spustili z novo gondolo, ki je bila dokončana ob koncu leta 2017. Vožnja v Avstrijo, do tirolske prestolnice Innsbruck. Ljudska pesem ga označuje s ‘čudovitim alpskim mestecem’ in če opazujemo staro mestno jedro skupaj z mogočnimi dvatisočaki v ozadju, se lahko prepričamo, da je to res. Kljub temu, da je mestece preraslo v mesto in pomembno športno središče, je še vedno ohranilo velik del svojega ‘cesarskega’ duha. Sprehodili se bomo po mestnih ulicah z bogatimi meščanskimi hišami, videli slavno ‘Zlato strešico’, katedralo sv. Janeza in Hofbug. Nekaj prostega časa, nato vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Cena vključuje

 • prevoz s turističnim avtobusom,
 • zunanje oglede po programu,
 • vožnjo z vlakom in gondolo na Zugspitze, povratek z gondolo v dolino,
 • vstopnino v sotesko Partnachklamm,
 • polpenzion v hotelu turistične kategorije v dvoposteljnih sobah,
 • turistično vodenje, organizacijo ter ddv.

Opomba k ceni

Arriva d.o.o. lahko v programu določi dve ceni aranžmaja, ki sta odvisni od dejanskega števila prijavljenih potnikov. Potnik se prijavi po nižji, vendar je seznanjen in nepreklicno soglaša z doplačilom razlike med nižjo in višjo ceno. Če se bo za potovanje prijavilo manjše število potnikov, vas bomo o spremenjenih pogojih obvestili 7 dni pred odhodom. Potnik ne more odstopiti od pogodbe, če bi nastopili pogoji za morebitno zvišanje cene.

Opombe k izletu

 • Priporočamo toplo obleko in športno obutev.
 • Program bo izveden ob prijavi vsaj 30 potnikov, sicer vas bomo obvestili najmanj 2 dni pred začetkom potovanja / izleta.
 • Na poti potrebujete veljavni osebni dokument.
 • Program izleta velja kot končno obvestilo.
 • Ob prijavi je potrebno plačati 30 % cene aranžmaja, preostali del pa najkasneje 8 dni pred pričetkom potovanja / izleta.
 • Izlet bo izveden ob vsakem vremenu.
 • Cene vstopnin so izračunane na podlagi trenutno dostopnih podatkov (december 2021). V kolikor se vstopnine podražijo, si pridržujemo pravico do spremembe cene celotnega aranžmaja.
 • Pridržujemo si pravico do delne spremembe zaporedja programa v primeru velike gneče ali nepredvidenih vremenskih razmer in višje sile.
 • Splošni pogoji in navodila za turistične aranžmaje in izlete so sestavni del programa. Dobite jih v naših turističnih poslovalnicah ali na spletni strani www.alpetour.si.
 • Trenutne informacije o prehajanju meja: https://www.alpetour.si/novice-in-obvestila/prehajanje-drzavnih-meja-v-casu-covida/

Eden od možnih načinov plačila aranžmaja

 • telefonska prijava na našem prodajnem mestu in istočasno plačilo s kreditno kartico na daljavo (s karticami Eurocard, Visa, American Express, Diners, Mastercard itd. in nekaterimi debetnimi karticami)