Najvišji leseni stolp v Evropi, 40 držav, prapok in krokodili

Predviden program
Odhod v jutranjih urah izpred šole in vožnja na avstrijsko Koroško. Obiskali bomo Minimundus, kjer so v merilu 1:25 predstavljene najlepše zgradbe iz 40 držav. Na ogled imajo kar 156 modelov, ki se do zadnjih podrobnosti izdelani iz večinoma originalnih materialov, kot so peščenjak, bazalt ali marmor.  V novozgrajenih prostorih notranjega doživljajskega sveta nas čakajo interaktivne pustolovske postaje kot je potovanje po Kitajskem zidu v spektakularnem 4D-kinu, hitra vožnja z mini cooperjem, interaktivni globusi za velike in male, nogometni kviz, fantazijsko potovanje okoli sveta in še marsikaj. V Planetariju bomo doživeli predstavo »Od prapoka do človeka«, ki  poteka v tudi slovenščini (45 min). Prava atrakcija pa so plazilci, ki nas bodo očarali v več kot 4.000 m² velikem živalskem vrtu posvečenemu kačam, kuščarjem, želvam in tudi pajkom, piranjam in insektom … Vožnja na južno obalo Vrbskega jezera. Na 851 m visokem hribu Jedvovca stoji že tretji stolp, tokrat leseni. Zgrajen je bil leta 2013 in predstavlja 100 m visok vijak. Vanj so vgradili tobogan, najvišji v Evropi! Dolg je 52 m in omogoča približno 30 sekund drsenja! Ob lepem vremenu pa se nam s stolpa odpira čudovit razgled na Vrbsko jezero in okoliške vršace. Vožnja proti domu.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 72,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, vstopnina v Minimundus, vstopnina v Planetarij,  vstopnina v živalski vrt reptilov, vstopnina na Pyramidenkogel, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Zaradi možnih padavin je potrebno preveriti obratovalni čas Pyramidenkogla!
  • V jesenskem času je Minimundus običajno nekaj časa zaprt zaradi obnove. Preverite v naši poslovalnici!
  • Po toboganu se lahko spustite, če ste visoki najmanj 130 cm. Ob vlažnem in deževnem vremenu je tobogan zaprt. Spust po toboganu se doplača.
  • Po želji in za doplačilo našo ekskurzijo lahko dopolnimo z obiskom Hiše eksperimentov v Kočuhi v Rožu.