Zasebnost in varovanje osebnih podatkov

Varstvo osebnih podatkov nam je pomembno

Zahvaljujemo se vam za obisk naših spletnih strani. Varstvo vaših osebnih podatkov nam je zelo pomembno, zato vam skupaj z obsežnimi spletnimi vsebinami zagotavljamo tudi vašo pravico, da sami odločate o uporabi svojih osebnih podatkov.

Varstvo podatkov na www.alpetour.si (stanje 7. 4. 2021; dejavnost avtobusnih prevozov verzija 3.0, dejavnost turističnih storitev verzija 2.0)

Določila glede varstva osebnih podatkov

V skupini Arriva Slovenija z vašimi podatki ravnamo nadvse skrbno in odgovorno. Ob obisku naših spletnih strani si želimo, da se počutite varno in dobro ter da naše izvajanje varstva podatkov vidite kot značilnost kakovosti, naravnane k strankam.

Naslednji napotki glede varstva podatkov vas obveščajo o vrsti in obsegu obdelave vaših osebnih podatkov s strani podjetja Arriva d.o.o., Ulica Mirka Vadnova 8, 4000 Kranj (družba je del skupine Arriva Slovenija), ter veljajo tudi za spletno stran www.alpetour.si. Osebni podatki so informacije, ki so neposredno ali posredno usmerjene k vaši osebi oz. jih je kot takšne mogoče uvrstiti. Obdelujemo jih v skladu s trenutno veljavno zakonodajo in na ta način skrbimo za brezskrbno uporabniško izkušnjo.

Evropska unija je leta 2016 sprejela Splošno uredbo o varstvu podatkov (bolj znano po kratici GDPR). Nova ureditev na področju uporabe in obdelave osebnih podatkov prinaša številne prednosti za uporabnike, na primer:

  • še bolj vam prilagojeno obveščanje,
  • okrepljen nadzor nad vašimi osebnimi podatki,
  • enostavnejše podajanje zahteve za popravek osebnih podatkov,
  • možnost prenosa podatkov na drugo organizacijo,
  • podajanje jasnega in izrecnega soglasja, za katere namene lahko uporabljamo vaše podatke.

Veljavno Politiko varstva osebnih podatkov najdete na spodnjih povezavah:

V primeru dodatnih vprašanj o vaših osebnih podatkih se obrnite na:

Aleš Šifrer
pooblaščenec za varstvo osebnih podatkov
Arriva Slovenija
Ulica Mirka Vadnova 8
4000 Kranj

Elektronski naslov: dpo@arriva.si