Alpetour potovalna agencija je del podjetja Arriva d.o.o. in skupine Arriva Slovenija, ki je največja skupina avtobusnih podjetij v Sloveniji. Skupina opravlja transportne storitve prevoza potnikov za mestna, primestna in medmestna področja, kot tudi transportne storitve po naročilu in za različne institucije. Prav tako visok tržni delež dosega s turistično dejavnostjo, ki deluje pod blagovno znamko Alpetour potovalna agencija.

Arriva je eden največjih ponudnikov storitev na področju potniškega prometa v Evropi. Z našimi avtobusi, vlaki in tramvaji vsako leto prepeljemo 2,2 milijarde potnikov v 14-ih državah. Arriva je del Deutsche Bahn AG, vodilnega ponudnika prevoznih in logističnih storitev. Kot divizija Deutsche Bahna je Arriva odgovorna za rast in razvoj na področju regionalnih potniških prevozov Deutsche Bahna izven Nemčije.

Želite izvedeti več?

O Alpetour potovalni agenciji

Ljubezen do potovanj, bogate izkušnje v turizmu in velika predanost delu nam omogočajo visoko kakovostno pripravo izletov in potovanj, na katerih svojo ljubezen do odkrivanja novih poti z veseljem delimo z našimi potniki. Pri tem nam pomagajo naši skrbno izbrani in zanesljivi lokalni ponudniki in izkušeni turistični vodniki, ki čar destinacije uspejo približati našim potnikom. Naš cilj so vedno znova zadovoljni potniki, ki smo jim izpolnili vse obljubljeno in še več, in ki se zadovoljni vračajo z naših potovanj, polni novih doživetij in z željo, da se čimprej spet vidimo.

Še posebej smo ponosni na naša krožna potovanja po celotni Evropi. Za potnike pripravljamo vedno nove in sveže izlete ter potovanja, idej nam nikoli ne zmanjka. Za podjetja, sindikate, društva, krožke ali kroge prijateljev pripravljamo programe po meri. Tu smo za vas, da prisluhnemo vašim željam, vam svetujemo in pripravimo prav posebno doživetje po vaši meri. Seveda pa vam v naših šestih turističnih poslovalnicah uredimo tudi počitnice, nakup letalskih vozovnic,  turistično zavarovanje za vaša potovanja in še kaj.

Prepustite se naši organizaciji in se odpravite z nami po nova doživetja!

Zgodovina

Nastanek Alpetour potovalne agencije sega vse v leto 1947. Ponosni smo, da se lahko pohvalimo z več kot 70-letno bogato tradicijo.

V letu 2015 je Alpetour potovalna agencija postala del mednarodne skupine Arriva in Deutsche Bahn.

V letu 2018 smo Alpetour potovalni agenciji pridružili tudi potovalno agencijo TURISTAGENT, ki je delovala na področju Podravja in s tem naše delovanje razširili tudi na področje vzhodne Slovenije.

Dejavnost turizma še naprej deluje pod blagovno znamko Alpetour potovalna agencija.

Vizitka

Naziv : Arriva, družba za prevoz potnikov, d.o.o.
Naslov: Ulica Mirka Vadnova 8, 4000 Kranj

w: www.alpetour.si
e: poslovalnice@alpetour.si
t: (04) 20 13 220

Identifikacijska številka za DDV: SI 31727077
Davčni zavezanec: Da
Matična številka: 5263433000
Šifra glavne dejavnosti:  H / 49.391, H / 49.310
Vpis v sodni register: Okrožno sodišče v Mariboru, štev. vložka 062/10087300
Osnovni kapital: 2.051.756,15 EUR

Transakcijski račun:
SKB banka: 0312 1100 0191 485
IBAN: SI56 0312 1100 0191 485
SWIFT: SKBASI2X

Skladno z Zakonom o spodbujanju razvoja turizma ima podjetje pridobljeni licenci:

  • Licenco za opravljanje dejavnosti organiziranja turističnih aranžmajev, št.: 2316
  • Licenco za opravljanje dejavnosti prodaje turističnih aranžmajev, št.: 2317