Z otoki ali brez

Predviden program

Odhod izpred šole v jutranjih urah in vožnja preko Fernetičev do pristanišča Punta Sabbioni, kjer se bomo vkrcali na panoramsko ladjico in se prepustili valovom Beneške lagune. S svojimi kanali, otočki, močvirji in sipinami predstavlja edinstven naravni prostor. Na Buranu bomo občudovali živahno poslikane ribiške in obrtniške hišice, polne čipkarskih delavnic. Vožnja na otoček Murano, znan po več stoletni obrti oblikovanja muranskega stekla. Predstavili nam bodo ustvarjanje umetnin iz pihanega ali vlečenega stekla. Plovba mimo otoka San Michaele in izkrcanje v legendarnem mestu na vodi, Benetkah. Lahko pa se s Punta Sabbioni že zjutraj  z ladjico podamo v Benetke. Mimo ‘Mostu vzdihljajev’ se bomo odpravili proti središču trga, kjer stoji veličastna Markova bazilika, poleg pa mogočen stolp z astronomsko uro ter črncema, ki sta le eden izmed številnih mestnih simbolov. Ogled zunanjosti najmogočnejše in najbolj reprezentativne mestne stavbe, Doževe palače. Občudovali bomo 98,6 m visok zvonik “campanille” in se sprehodili do znamenitega mostu Rialto. Prosto do približno 17.00 ure. Plovba nazaj na Punto Sabbioni in vožnja  proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Okvirna cena za program Benetke z otoki na učenca ali dijaka od: 59,00 €

Okvirna cena za program samo Benetke na učenca ali dijaka od: 53,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz na omenjeni relaciji, vožnja z ladjico med otoki (pri programu brez otokov ladjica pluje direktno iz Punte Sabbioni do Benetk), ogled steklarske delavnice (pri programu z otoki), turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, vstopna taksa na Punto Sabbioni za avtobus, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti:

Italijanska vlada napoveduje uvedbo nove takse za obiskovalce Benetk. V primeru uvedbe te takse, se za znesek tega stroška poviša vrednost aranžmaja.