Nemška prestolnica in Tropski otok

Predviden program

1. dan: Odhod v večernih urah izpred šole. Vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo.

2. dan:  V dopoldanskih urah bomo prispeli v Potsdam, ki je najbolj cvetel v 18. stol. pod vlado Friderika II., velikega ljubitelja umetnosti. Zgraditi je dal veličastni park Sanssouci z mnogimi palačami; pravi ”pruski Versailles”. Sprehodili se bomo skozi del parka, ki ga krasijo paviljoni, kipi, vodnjaki in vodometi, jezerca ter monumentalne palače z bogato notranjščino. Vožnja v Berlin. Nemška prestolnica je kulturna metropola mednarodnega pomena, žarišče zgodovine, a tudi kraj mladosti, trendov in svetovljanstva. V nekoč razdeljenem mestu ob reki Spree nas čakajo privlačna nasprotja. Krožna avtobusna vožnja, kjer bomo lahko videli Brandenburška vrata ali vrata miru, parlament Reichstag, ulico Unter den Linden, mestno hišo (Rotes Rathaus), Aleksandrov trg s 365 m visokim televizijskim stolpom, univerzo ter katedralo. Vožnja v hotel / hostel in namestitev, popoldan pa bomo postali pri ostankih berlinskega zidu, ki je nekoč delil mesto na dva dela. Prosto za večerjo na Potsdamer platzu, kjer so na voljo okrog  številne restavracije in kavarne … Nočitev.

3. dan:  Po zajtrku bomo nadaljevali z ogledi prestolnice. Videli bomo Kurfürstendamm, Spominsko cerkev, Evropa center, znano trgovsko hišo KaDeWe ter razvpito železniško postajo ZOO. Ustavili se bomo na prehodu Checkpoint Charlie in obiskali muzej, videli bomo znameniti Otok muzejev (Museuminsel), kjer je Pergamonski muzej z odličnimi antičnimi zbirkami. Popoldan se bomo podali v približno 50 km oddaljen tropski vodni park »Tropical Island Resort«. Spali bomo v šotorih, se zabavali v tropski vasi, ki je zgrajena po tajski tradicionalni arhitekturi, občudovali deževni gozd in plavali v tropskem morju … Nočitev.

4. dan: Po zajtrku vožnja v saško prestolnico, Dresden, ki jo imenujejo tudi Firence ob Labi. Mesto slovi po številnih muzejih in umetnostnih spomenikih. Čeprav je bila večina mesta uničena med bombardiranjem februarja 1945, se je mesto dvignilo iz pepela. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih ali zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od:  373,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, nočitev z zajtrkom v hotelu 2/3* ali v hostlu v večposteljnih sobah s kopalnico, ena prenočitev v šotorih za 2 – 4 osebe z zajtrkom na Tropskih otokih, vstopnina v muzej Check point Charile, rezervacija za vstop v Pergamonski muzej, vstopnina v Tropski vodni park, en dan javni prevoz (podzemna, 1. dan v Berlinu), ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.