Ogled tovarne Volkswagen

Predviden program

Odhod v jutranjih urah. Vožnja v Bratislavo, kjer si bomo ogledali del proizvodnje avtomobilov znamk Volkswagen, Škoda, Seat, Audi in tudi Porsche. Avtomobilsko znamko Volkswagen (skrajšano VW) so ustanovili leta 1937, da bi približali avtomobil širšemu nemškemu prebivalstvu. Prvo tovarno so naredili v povsem novem mestu, ki so ga takrat poimenovali KdF-Stadt (po imenu prvega prototipa), danes je to Wolfsburg. Danes je tukaj še vedno glavni sedež Volkswagna, ki velja za enega najbolj zanesljivih, inovativnih in uveljavljenih proizvajalcev avtomobilov. Leta 1991 so odprli prvo tovarno na Slovaškem, kjer so začeli izdelovati VW Passat Variant, danes pa istočasno izdelujejo pet različnih avtomobilskih znamk v lasti koncerna VW. Sprehodili se bomo skozi tovarno, kjer bomo videli kako v različnih fazah nastaja končna oblika avtomobilske karoserije (program ogleda Product Compact, trajanje 120 min). Med ogledom nam bodo razložili koliko denarja in energije vlagajo v razvoj, analize, izobraževanje zaposlenih in varovanje narave. Po ogledu vožnja v središče Bratislave. Najprej se bomo odpravili na grajski grič, od koder  je lep razgled na staro mestno jedro, mogočno Donavo, mostove in predmestje, katerega je močno zaznamovala socialistična arhitektura. Staro mestno jedro zaznamujejo Michaelova vrata, gotska katedrala sv. Martina, kjer so določen čas kronali kralje, nadškofovska palača, frančiškanska cerkev ter številne meščanske hiše. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od:  84,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz  s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, lokalno vodenje skozi VW proizvodnjo in prevod v slovenščino, ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv. Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.


Dobro je vedeti

  • Ogled tovarne je možen samo med tednom in za potnike, starejše od 12 let. Skupina se na ogledu razdeli v manjše skupine po največ 14 učencev / dijakov, zato ogled poteka v zaporednih skupinah.
  • Vodenje v tovarni je predvideno v angleškem jeziku, za prevod v slovenščino poskrbi vodnik na poti.
  • Med ogledom je strogo prepovedano snemati ali slikati.
  • Obvezna je primerna obutev (natikači in visoke pete niso dovoljene) ter dolge hlače.
  • Potrebno je upoštevati pravilnik obnašanja, s katerim vas seznani lokalni vodnik na začetku ogleda.
  • Zaradi tehničnih omejitev lahko ekskurzijo organiziramo za največ 39 dijakov in 3 spremljevalce.