Evropska unija

Predviden program

1. dan: Odhod turističnega avtobusa izpred šole okrog 17. ure in nočna vožnja skozi Avstrijo in Nemčijo …
2. dan: Našo pot bomo nadaljevali v Bruselj, na področje Evropskega parlamenta. Če je skupina pravočasno najavljena in prihaja med tednom, lahko organiziramo srečanje s slovenskim poslancem. Sprehodili se bomo po Parlamentariumu. Kasneje se bomo podali v središče (podzemna) in videli fantka, ki lula, se sprehodili mimo Kraljeve palače, stolnice, mestne hiše in se obvezno posladkali z vafljem. Po želji in za doplačilo se bomo lahko povzpeli v molekulo železa – Atomium. Prevoz v hotel, namestitev, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku bomo našo pot nadaljevali proti Franciji, še prej pa bomo postanek naredili v Luxemburgu, kjer bomo videli sodišče, se sprehodili do vojvodske palače, tržnice in videli katedralo Notre Dame. Prihod v Strasbourg v popoldanskih urah. Po želji in za doplačilo se bomo vkrcali na ladjico in se popeljali do slikovitega mestnega predela Petit France, kjer bo posebno doživetje dvig in spust ladje z zapornico. Sprehodili se bomo po mestnem jedru do mestne stolnice. Prevoz v hotel, namestitev, večerja in nočitev.
4. dan: Po zajtrku prevoz v predel palač Evropske skupnosti. Videli bomo impozantni stavbi Evropskega sveta in Palačo človekovih pravic. Okrog 13.00 ure odhod iz mesta. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večerno – nočnih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od:  258,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, ogledi po programu, 2 polpenziona v hotelu 2/3* (večposteljne sobe s kopalnico), 1 vožnja z metrojem, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in DDV.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Opombe

Po želji doplačila za (skupinske cene) Atomium, približno 8,00 €, za vožnjo z ladjico, približno 12,00 €.