Pet vasic na pečinah Ligurskega morja

Predviden program

1. dan: Odhod izpred šole v jutranjih urah. Pot nas bo vodila preko Padske nižine, mimo Ferrare in Bologne v Lucco, eno najprijetnejših toskanskih mest. Starodavna mreža ulic je obdana s parki in obzidjem, mestno središče  je polno palač, muzejev in romanskih cerkva. Najdragocenejše umetnine so zbrane v katedrali San Martino. Nadaljevanje vožnje v Piso. O slavnem, svetovno znanem poševnem stolpu, italijanskem simbolu, ni potrebno izgubljati besed. Znameniti stolp se je začel nagibati že na začetku gradnje leta 1173, saj peščena podlaga ne zdrži 14.000 ton marmorja. Videli bomo čudovite stavbe na trgu Piazza del Duomo, bolj znanem pod imenom Campo del Miracoli, Trgu čudežev; katedralo, krstilnico in pokopališče. Vožnja v hotel, večerja in nočitev.

2. dan:Po zajtrku se bomo odpeljali na obalo, se vkrcali na ladjo in se odpravili na poldnevni izlet, kjer bomo videli romantične vasice. Cinque Terre (pet dežel) je ime za pet majhnih obmorskih vasic, strnjenih vzdolž enega najbolj slikovitih odsekov ligurske obale. Vsaka izmed njih je čudovit skupek hiš pastelnih barv, nanizanih okrog majhnega ribiškega pristanišča. Nad gručami hišic se  v ozadju dvigajo hribi, pokriti z bujnim rastjem. Divje pečine segajo prav do morja, tu in tam pa jih trgajo terase, porasle z vinsko trto in oljkami. Nekoč je do vasic vodila samo morska pot, in tudi danes nekateri kraji še vedno nimajo cestne povezave. Začeli bomo v La Spezii in nadaljevali v vasico Portovenere, ki sicer še ne sodi v ‘pet dežel’. Sprehod in nadaljevanje plovbe na ‘odprto morje’. Odprl se nam bo pogled na vasice, nanizane pod visoke pečine; Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza in Monterosso, kjer se bomo izkrcali. Vožnja z vlakom v Vernazzo, ki jo krasi splet ozkih ulic in arkad in mimo Corniglie, najmanjše vasice, sedeče visoko nad morjem, v Manarolo, imenovano ‘biser v kroni’; stisnjena je za peščeno sipino in obkrožena s prepadnimi hribi. Tu se vije sprehajalna pot, imenovana Via dell’ Amore – pot zaljubljencev. Nadaljevali bomo mimo Riomaggiora nazaj v La Spezio, nato pa krenili proti domu. Prihod je predviden v zelo poznih večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 197,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelu 2/3* v večposteljnih sobah s kopalnico, vožnja z vlakom na relaciji Monterosso al Mare – La Spezia, izstop v dveh vasicah, vožnja z ladjo na relaciji La Spezia – Monterosso, ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Opombe

  • V vasicah Cinque Terre napovedujejo plačilo vstopne mestne takse. V kolikor se napoved uresniči, se bo znesek takse dodal h končnem znesku potovanja.