Pot spominov

Predviden program

Odhod izpred šole ob dogovorjeni uri in vožnja proti  Salzburgu in mimo Münchna v Dachau. Tamkajšnje taborišče so marca 1933 ustanovili nacisti, na pobudo Heinricha Himmlera, ki je bil takrat načelnik policije v Münchnu. V začetku so tukaj prevzgajali politične nasprotnike; nemške komuniste, socialne demokrate in druge, kasneje pa Jehovove priče, Rome in homoseksualce, ki so bili označeni kot asocialci in kriminalci … Število žrtev presega 188.000, saj mnoge žrtve niso bile evidentirane. V taborišču je bilo tudi veliko Slovencev. V spominskem parku se bomo poklonili žrtvam, ki so bile tukaj v dvanajstih letih obstoja zaprte in umorjene. Taborišče je bil model za vsa poznejša koncentracijska taborišča in »šola nasilja« za pripadnike SS-a. Na jetnikih so se izvajali številni medicinski poskusi …  29. aprila 1945 je ameriška vojska osvobodila preživele.

Kasneje vožnja v München. Po želji in za doplačilo se bomo lahko povzpeli  na Olimpijski stolp, nato pa se bomo sprehodili po bavarski prestolnici; od Karlovih vrat po ulici Kaufinger, mimo Frauenkirche na Marijin trg. Nekaj prostega časa, nato pa vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v poznih večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 56,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Vstop v Spominski park Dachau je brezplačen.
  • Program lahko dopolnimo, opise možnih ogledov najdete na strani 18.