Dunajska secesija, analitična filozofija in Sigmund Freud

Predviden program

1. dan: Odhod avtobusa izpred šole v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane in Maribora čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo.. Po prihodu si bomo ogledali dunajski parlament, mogočno stavbo ob Ringu, grajeno v helenističnem stilu. Lokalni vodnik nam bo razkazal novo in staro parlamentarno dvorano in številne manjše … Videli bomo tudi, kje so sedeli poslanci iz slovenskih dežel v času Avstro-ogrske monarhije. Sledi krožni ogled mesta z avtobusom (operna hiša, mestna hiša, borza, trg in spomenik Marije Terezije ob umetnostno-zgodovinskem in naravoslovnem muzeju, Burgtheater, Univerza…) Namestitev v mladinskem hotelu. Nato večerni sprehod skozi staro mestno jedro. Večerja in nočitev.

2.dan: Po zajtrku si bomo ogledali Leopolds muzej, kjer hranijo največjo zbirko Egona Schileja na svetu in številne eksponate dunajske secesije. Z ogledom tega muzeja bomo dojeli razcvet umetnosti tik pred prvo svetovno vojno in hkrati tudi čas, ko je takratni svet padel v krizo, katere posledica je bila druga svetovna vojna. Po ogledu muzeja se bomo sprehodili skozi staro mestno jedro; videli bomo znamenito operno hišo, sprehodili se bomo skozi židovsko četrt do cerkve Sv. Štefana, skozi Hoffburg, rezidenco Habsburžanov, številne palače, med njimi tudi dela pomembnih slovenskih arhitektov Plečnika in Fabianija. Sledi prosti čas in po želji obisk ene od kavarn ali slaščičarn, kjer si lahko privoščimo dunajsko specialiteto, kot je Sacher torta. Popoldan si bomo ogledali muzeja Sigmunda Freuda – utemeljitelja psihoanalitične šole pri psihologiji, ki uči, da podzavestni motivi naše duševnosti vplivajo na številne oblike našega vedenja… Povratek v hotel, večerja in nočitev.

 3. dan: Po zajtrku sledi zunanji ogled stavbenega kompleksa »Hundertwasserhaus«, ki ga je naredil istoimenski arhitekt, katerega vodilo je bilo; »Ravna črta je brezbožna«. Njegov slog je zanimiv, ker je asimetričen in zelo barvit … Za tem si bomo ogledali hišo Wittgenstein, enega najbolj znanih dunajskih filozofov in vodilnih analitičnih filozofov 20. stoletja, ki je postavil temelje sodobne filozofije, predvsem v logiki in filozofiji navadnega jezika. Sam Ludwig Josef Johann Wittgenstein je s svojim prijateljem naredil načrte za to hišo. Hkrati se bomo posvetili njegovemu delu in prispevku k filozofiji ter filozofom »Dunajskega kroga«. Preden zapustimo Dunaj si bomo ogledali še dvorec Schönbrunn s številnimi dvoranami in reprezentančnimi prostori in se nato sprehodili tudi po parku dvorca. Popoldan povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 249,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, 2 polpenziona (zajtrka in večerji) v mladinskem hotelu 2/3* v večposteljnih sobah s kopalnico na Dunaju, vstopnina v Leopolds muzej, vstopnina v muzej Sigmunda Freuda, vstopnina v hišo Wittgenstein, vstopnina v kompleks gradu Schönnbrunn (Grand tour), zunanji ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.