Čas Franceta Prešerna, Jerneja Kopitarja in Frana Miklošiča

Predviden program

  1. dan: Odhod avtobusa izpred šole v jutranjih urah. Vožnja po avtocesti mimo Ljubljane in Maribora čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo. Po krožnem ogledu Dunaja z avtobusom si bomo najprej ogledali Naravoslovni muzej z arheološko, geološko, zoološko zbirko… Poseben vtis naredijo na obiskovalca odlitki okostja dinozavrov in Willendorfska Venera (11,1 cm kipec ženske figure, nastal med 28.000-25.000 p.n.št.). Sprehodili se bomo skozi mestno jedro, katero je v celoti pod UNESCO zaščito in po sledeh obdobja romantike na Dunaju, ki ga najbolj zaznamuje glasba. Začetek obdobja romantike posredno nakazuje Beethovnova umetnost in vključuje vse izstopajoče glasbene osebnosti 19. stol., končuje pa na prehodu v 20. stol. Videli bomo znamenito operno hišo, sprehodili se bomo skozi židovsko četrt do cerkve Sv. Štefana, skozi Hofburg, rezidenco Habsburžanov, številne palače, med njimi tudi dela pomembnih slovenskih arhitektov Plečnika in Fabianija. Namestitev v mladinskem hotelu. Večerja in nočitev.
  2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali do Muzeja voščenih lutk v mestnem predelu Prater, kjer se nahaja eden od prvih zabaviščnih parkov na svetu. Na ogled je 71 voščenih lutk, od zgodovinskih osebnosti, znanstvenikov, umetnikov do sodobnih zvezdnikov. Sledi povratek v center Dunaja. Nekaj prostega časa in po želji obisk ene od kavarn ali slaščičarn, kjer si bomo lahko privoščili dunajsko specialiteto, kot je Sacher torta. Sledi voden ogled Hofburga. Lokalna vodnika (razdeljeni bomo v dve skupni) nam bosta pokazala kje zasedajo najvišjih predstavniki državnih organov Republike Avstrije, kot sta Državni svet in Zvezni svet. Po sproščenem sprehodu, po eni od najdaljših con za pešce v Evropi, bomo z lokalnim vodnikom obiskali še najslavnejšo operno hišo na svetu Winer Staatsoper in za tem Haus der Musik – Hiše glasbe, ki nas bo popeljala v čarobni svet zvokov, tonov in not. Spoznali bomo, da glasba ni namenjena le poslušanju: videli bomo različne zvoke, jih občutili in ustvarjali nove. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
  3. dan: Po zajtrkusi bomo ogledali stavbeni kompleks »Hundertwasserhaus«, ki ga je naredil istoimenski arhitekt, katerega vodilo je bilo; »Ravna črta je brezbožna«. Njegov slog je zanimiv, ker je asimetričen in zelo barvit … Preden bomo zapustili Dunaj si bomo ogledali še kompleks gradu Schönbrunn, grad, muzej kočij in živalski vrt. Grad Schönbrunn se ponaša s številnimi dvoranami in reprezentančnimi prostori (dvorana ogledal, kitajska soba, plesna dvorana, soba Marije Terezije, Sissijina soba in soba Franca Jožefa…) nato se bomo sprehodili tudi po parku dvorca Schönbrunn in si ogledali muzej kočij Wageburg. Nekaj prostega časa. Popoldan sledi povratek proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 256,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

 V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, 2 polpenziona (zajtrk in večerja) v mladinskem hotelu 2/3* v večposteljnih sobah s kopalnico na Dunaju, vstopnina v naravoslovni muzej, vstopnina v Madam Tussaud, voden ogled Hofburga, vstopnina in voden ogled operne hiše, vstopnina v Haus der Musik, vstopnina v kompleks gradu Schönnbrunn (Imperial tour), zunanji ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.