Oblikujte si program po lastnih željah

Donava, cesar in sacher torta

Predviden program

  1. dan: Odhod avtobusa izpred šole v jutranjih urah. Vožnja mimo Gradca proti Dunaju. Po želji in za doplačilo je naš prvi postanek lahko Čokoladni muzej, kjer nam bodo razložili zanimiva  dejstva o čokoladi, kje in kako pravzaprav raste  kakav, popeljali nas bodo skozi zgodovino nastanka takšne čokolade, kot jo poznamo danes. V dvorcu Schhönbrunn se bomo sprehodili skozi mogočne, bogato opremljene sobane, kjer so nekoč živeli cesarji in sklepali pomembne odločitve in dogovore. Kasneje se bomo sprehodili do gloriete, ki se veličastno dviga nad hribom za palačo Schönbrunn (Namesto dvorca Schönbrunn si lahko ogledamo dvorec Hofburg). Popoldan bomo na vožnji po Ringu videli znamenite dunajske stavbe; Votivno cerkev, mestno hišo,  avstrijski parlament, Naravoslovni muzej, Muzej umetnostne zgodovine, Opero …  Na sprehodu po mestnem jedru bomo videli  palačo Hofburg, gotsko cerkev sv. Štefana in slaščičarno Sacher, kjer pečejo slavne torte.  Nekaj prostega časa. Prevoz v hotel, namestitev v sobe, večerja in nočitev.
  1. dan: Po zajtrku se bomo podali v Donavski park in se povzpeli na Donavski stolp. Kot na dlani se nam bo odprl razgled na prestolnico. Kasneje bomo občudovali tipično arhitekturo umetnika Hundertwasserja in slišali zgodbo o njegovem rojstnem priimku … Po želji skupine in za doplačilo se bomo lahko v znameniti »podružnici« londonskega muzeja Mme Tussauds slikali z voščenimi lutkami iz sveta glasbe, filma, športa in zgodovine. Ta dan lahko obiščemo Hišo glasbe, se mogoče popeljemo z ladjo po Donavi ali pa se sprostimo v zabaviščnem predelu Prater. (Možne oglede najdete na strani 14). Odhod iz mesta je predviden v poznih popoldanskih urah. Vožnja proti domu.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 158,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina v dvorec Schönbrunn ter ogled prostorov Imperial Tour, vstopnina na Donavski stolp, ogledi po programu, polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelu 2/3* ali hostlu,  (večposteljne sobe s kopalnico), turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Končno ceno vam sporočimo na podlagi vaših želenih ogledov.
  • V Schönbrunnu obiskovalci prejmejo opis soban v slovenskem jeziku.