Prestolnica avstrijske Štajerske

Predviden program
Odhod izpred šole v jutranjih urah.  Vožnja skozi predor Karavanke in mimo Beljaka ter Vrbskega jezera naprej po  avstrijski Koroški proti Štajerski ali mimo Šentilja v Bärnbach, kjer stoji cerkev sv. Barbare, delo slavnega arhitekta Hundertwasserja, čigar ustvarjalnost se odraža v nepravilnih oblikah, kombinacijah pisanih barv  in neizmerni domišljiji. Ogled in dalje vožnja proti Gradcu. Nemško ime izvira iz slovenske besede gradec. Staro mestno jedro, ki je vključeno na Unescov seznam, z mogočnimi mestnimi fasadami različnih obdobij skriva marsikatero zanimivost in pripoveduje številne zgodbe. Odkrivati jih bomo začeli na Glavnem trgu z mestno hišo. Uličice nas bodo vodile do frančiškanske cerkve, deželne hiše, mestne farne cerkve, katedrale in mimo muzejev ter pomembnih kulturnih stavb. Nikakor ne smemo pozabiti na urin stolp, mestni simbol, ki  se mogočno dviga nad starim jedrom. Na mestni grič se bomo povzpeli z vzpenjačo ali dvigalom! Leto 2003 je Gradec zaznamovalo s številnimi novimi ‘futurističnimi’ stavbami. Ena od teh je tudi t.i. Murinsel, most – restavracija, ki povezuje oba bregova.  Nekaj prostega časa. Popoldan odhod proti domu.

Okvirna cena na učenca ali dijaka za poldnevni izlet od: 47,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina v  cerkev Hundertwaser, vožnja na grič (ena smer), turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Po želji in za doplačilo lahko obiščemo Kunsthaus, romarsko cerkev sv. Jakoba v Thalu, ki jo je zasnoval dunajski slikar, umetnik in arhitekt Ernest Fuchs in muzeja Arnolda Schwarzennegerja.