Visokogorska cesta, ledenik in svizci

Predviden program

Odhod izpred šole v jutranjih urah. Vožnja mimo Špitala do čudovite vasice Heiligenblut. Sprehod po starem vaškem jedru. V gotski cerkvi Sv. Vincenca  hranijo »sveto kri«.  Visokogorska cesta na svoji najvišji točki doseže višino kar 2.504 m nmv.  Po želji si lahko ogledamo eno od razstav; Geološka učna pot, Naravna razstava in botanična krožna pot cvetnega razkošja in raznolikosti insektov ter gorskih travnikov. Videli bomo najvišje ležečo evropsko vremensko postajo na Sonnblicku. Na ploščadi Kaiser Franz Jozef Hohe  se nam bo odprl čudovit razgled na najvišjo avstrijsko goro in najdaljši ledenik v Alpah, Pasterco. Če bomo imeli kanček sreče, nas bodo obiskali tudi simpatični svizci.  Po želji se lahko z zobato železnico (junij) spustimo k ledeniku … Vožnja v dolino proti Zell am Seeju.  Postanek in sprehod po rezervatu za divje živali, kjer bomo opazovali več kot 200 živali, med drugimi rjavega medveda, volkove in risa. Lahko se bomo tudi pozabavali v zabaviščnem parku (osnovnošolci). Povratek po Turski avtocesti proti domu, kamor je prihod predviden v večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 51,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina na gorsko cesto, vstopnina v rezervat za divje živali,  turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Visokogorska cesta je odprta predvidoma od maja do oktobra. Zobata železnica k ledeniku obratuje od junija do sredine septembra.