Bogovi, grobovi in 3000 let zgodovine

Poldnevna ali celodnevna ekskurzija

Predviden program

Odhod izpred šole ob dogovorjeni uri in vožnja na avstrijsko Koroško. Skrivnostno obdobje halštatske kulture je ponovno oživelo v Keltski vasi na Bregu: pred približno 3000 leti so Kelti na Bregu mrtve pokopavali v gomile skupaj z dragocenimi predmeti, nakitom in orožjem. Keltska vas skozi eksperimentalno arheologijo prikazuje način življenja, kulte, življenjske nazore in družbeno ureditev naših prednikov. Kasneje se bomo odpeljali v bližnji živalski vrt ob gradu Rožek. Tukaj živi več kot 300 živali različnih vrst, tako divje kot domače. Po želji in za doplačilo se bomo lahko podali še v labirint.  Vožnja proti domu.

Okvirna cena na učenca ali dijaka za poldnevni izlet od: 33,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina v Keltsko vas,  vstopnina v živalski vrt, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Ekskurzijo je zaradi odpiralnih časov možno organizirati predvidoma od konca aprila do konca oktobra.
  • Običajno je ekskurzija v Keltsko vas in živalski vrt Rožek poldnevna. Šolam iz bolj oddaljenih krajev svetujemo, da v program vključimo še nekaj iz našega pestrega izbora; ogled Beljaka, ogled predstave ptic ujed ali pa skočimo k opicam na Opičjo goro.