Čar prestolnice

Predviden program

1. dan: Zbor potnikov na letališču Jožeta Pučnika dve uri pred predvidenim letom in polet letala proti Londonu. Pristanek na letališču Stansted, Gatwick ali Luton. Transfer v hotel, namestitev v sobe. Odvisno od letalskega voznega reda in prihoda v London se bomo najbrž že prvi dan podali s podzemno železnico v mesto. Obiskali bomo enega izmed »obveznih« londonskih muzejev; Znanstvenega ali Prirodoslovnega. Zvečer se bomo sprehodili ob Temzi in videli Parlament, Big Ben in London eye … večer pa zaključili na samem Piccadillyu. Vožnja v hotel, nočitev.
2. dan: Po zajtrku se bomo podali na raziskovanje britanske prestolnice … Vodnik nas bo naučil kako vstopati in izstopati na podzemni železnici in zakaj se na tekočih stopnicah držati vedno desno. V muzeju voščenih lutk se bomo lahko slikali s slavnimi osebami iz sveta glasbe, filma in politike. Kasneje bomo naše raziskovanje nadaljevali v samem središču, kjer bomo videli Trafalgar Square, Narodno galerijo, se sprehodili skozi St. James park in videli, kje živi princ Charles in kje, razen poleti, živi kraljica; mimo Buckinghamske palače bomo krenili proti južnemu delu prestolnice vse do Big Bena in Parlamenta. Videli bomo Westminstrsko opatijo, kjer se kronajo britanski vladarji.  Zvečer po želji in za doplačilo vožnja z znamenitim London eyom. Pogled na prestolnico v lučkah je čaroben. Nočitev.
3. dan: Po zajtrku bomo krenili na Greenwich, kjer bomo na gričku videli nulti poldnevnik, Pomorski muzej, Kraljičino hišo in Astronomski center. Sprehodili se bomo po ljubki vasici in obvezno obiskali lokalno tržnico. Jedi iz vseh koncev sveta bodo prijetno dišale, mi pa bomo v tem času ravno prav lačni. Vožnja z ladjico nazaj v mesto. Pogled s Temze je čudovit in posebno doživetje se je peljati pod samim Towrskim mostom … Po želji postanek v Shakespearovem gledališču Globe ali pa vožnja do znamenitega Towra, kjer so na ogled kronski dragulji. Tam bomo slišali legendo o znamenitih krokarjih in kraljevini … Prosto za sprehod po ulici Oxford … Zvečer povratek v hotel. Nočitev.
4. dan: Po zgodnjem zajtrku prevoz na letališče, polet proti domu. Pristanek na letališču Jožeta Pučnika je predviden v dopoldanskem času.

Cena je odvisna od izbranega termina – pošljite povpraševanje.

Za natančne izračune glede na želeni datum potovanja pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Letalski prevoz na omenjeni relaciji, letališke pristojbine, ena ročna prtljaga (dimenzija je odvisna od prevoznika), transfer z letališča v hotel in nazaj, ogledi po programu, tri nočitve v hotelu 2/3* (večposteljne sobe s kopalnico) z zajtrkom (3. cona), vožnja z ladjico z Greenwicha v mesto, vstopnina na dvorišče z meridianom, vstopnina v muzej voščenih lutk, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in DDV.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Program in cena sta okvirnega značaja. Vozni red in cene letalskih vozovnic se spreminjajo glede na čas potovanja in zasedenost letal. Cena, ki je objavljena v katalogu in na spletni strani je okvirna in odvisna od razpoložljivih mest na letalu v trenutku rezervacije. Stornacije vozovnic so možne po splošnih pogojih prevoznika. Natančna cena aranžmaja je znana v trenutku rezervacije in plačila mest na letalu. Program je narejen in izračunan po trenutno veljavnih cenah ter valutnem tečaju 30. 7. 2019. Mesta na letalu so na vprašanje. Priporočamo zavarovanje rizika odpovedi zaradi dokumentirane višje sile in bolezni. Natančne informacije dobite na naših prodajnih mestih.
  • Obvezno doplačilo za vozovnico mestnega prometa.