Amsterdam, borza cvetja in Haag      

Predviden program

1. dan: Odhod turističnega avtobusa okrog 19. ure izpred šole in nočna vožnja skozi Avstrijo ter Nemčijo.
2. dan: V jutranjih urah bomo prispeli v Amsterdam, romantično mesto kanalov, svetovno znanih muzejev in zgodovinskih znamenitosti,  mesto tolerance in raznolikosti. Veliko, a hkrati majhno in polno skritih kotičkov z značilnimi ozkimi hišami in plavajočimi domovi. Sprehodili se bomo po »Severnih Benetkah« in videli glavni kolodvor, Staro in Novo cerkev, Kraljevo palačo in seveda hišo Ane Frank. Filmski navdušenci bomo poiskali znamenito klop, kjer sta posedala Hazel in Gus, umetniške duše pa se bomo sprehodile mimo Rembrandtove hiše. Vožnja v hotel in nočitev.
3. dan: Če bomo potovali med tednom, bomo tega dne zgodaj zjutraj odšli najprej v Aalsmeer in obiskali svetovno znano borzo cvetja. Vožnja v Zaanse Schans, kjer bomo obiskali mline, sirarja, coklarja in peka … Vrnitev v Amsterdam in vožnja z ladjico po kanalih in po želji obisk brusilnice diamantov. Nočitev.
4. dan: Po zajtrku vožnja v Haag, kjer je sedež nizozemske vlade in parlamenta, vrhovnega sodišča ter državnega sveta. Videli bomo mestni simbol, Palačo miru, kjer je danes sedež mednarodnega sodišča. Mimo Rotterdama, največjega evropskega pristanišča, se bomo podali proti Nemčiji. Vožnja mimo Düsseldorfa proti Avstriji …
5. dan: Prihod v Slovenijo v jutranjih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od:  288,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, ogledi po programu, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 2/3* (večposteljne sobe s kopalnico), vožnja z ladjico po kanalih, vozovnica mestnega prometa prvi dan v Amsterdamu, vstopnina na Borzo cvetja, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in DDV.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.