Skrivnosti iz življenja ujed in opičje norčije

Celodnevna ali poldnevna ekskurzija

Predviden program

Odhod izpred šole ob dogovorjeni uri in vožnja skozi predor Karavanke proti Beljaku. Na gradu Landskron si bomo ogledali dih zastajajočo predstavo ujed. Sokoli (falconidae) so družina ujed. Na svetu obstaja okrog 60 vrst sokolov, v Evropi pa je najbolj razširjen rod Falco. V slikovitem okolju gradu Landskron, ki se dviga nad Beljakom, bomo od blizu spoznali sokole, orle, jastrebe, sove in druge ptice ujede ter izvedeli veliko zanimivosti o njihovem življenju. Predstava traja slabo uro. Nato se bomo podali raziskovat življenje opic vrste japonski makaki, ki živijo na »Opičji gori«. Opazovali jih bomo pri igri, hranjenju, plavanju in špičenju vragolij …  Ste dobro zavezali svoje vezalke? Povratek domov, kamor je prihod predviden v večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka za poldnevni izlet od: 44,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina na predstavo ujed,  vstopnina na Opičjo goro, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Ekskurzijo je zaradi odpiralnih časov možno organizirati predvidoma od konca aprila do konca oktobra.
  • Običajno je ekskurzija poldnevna. Šolam iz bolj oddaljenih krajev svetujemo, da v program vključimo še nekaj iz našega pestrega izbora; ogled Beljaka, postanek v živalskem vrtu Rožek, postanek ob Osojskem jezeru, vožnjo z ladjico, obisk Granatiuma …