Srce umetnosti

Predviden program
1. dan: Odhod turističnega avtobusa okrog 17. ure izpred šole. Vožnja čez Avstrijo in Nemčijo proti Franciji.
2. dan: Prihod v predmestje Pariza v jutranjih urah. Ponujata se nam dve možnosti: lahko se odpravimo v enega najslavnejših zabaviščnih parkov, v Disneyland, lahko pa ta dan že obiščemo Louvre*, kjer je v sedmih oddelkih shranjenih okoli 400.000 umetnostnih zakladov od starega Egipta do znamenite Mone Lise. Je njen nasmeh žalosten ali vesel? Vožnja v hotel, namestitev in nočitev.
3. dan: Po zajtrku se bomo po želji najprej podali na Eifflov stolp, od koder se nam bo odprl pogled na večmilijonsko mesto. Z avtobusom se bomo peljali mimo najznamenitejših stavb, ki že stoletja krasijo Pariz. Verjetno je najbolj znana gotska katedrala Notre Dame, videli pa bomo tudi muzeja Louvre in Orsay, Slavolok zmage, Elizejske poljane, mestno hišo ter palačo Les Invalides, kjer je v kapeli mogočna Napoleonova grobnica, center Pompidou … Proti večeru se bomo sprehodili po Montmartru, zbirališču umetnikov, kjer kraljuje tudi Bela golobica. Nočitev.
4. dan: Po zajtrku vožnja do mogočnega baročnega gradu Versailles*, kjer je bival in vladal slavni sončni kralj – Ludvik XIV. Kar težko si bomo predstavljali v kakšnem neizmernem razkošju so nekoč živeli kralji in plemiči. Po ogledu se bomo podali proti domu, kamor je prihod predviden v zgodnjih jutranjih urah naslednjega dne.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od:  319,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, ogledi po programu, 2 nočitvi z zajtrkom v hotelu 2/3* (večposteljne sobe s kopalnico), turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in DDV.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

Vstop v državne muzeje je načeloma za evropsko mladino do 26. leta z veljavnim osebnim dokumentom brezplačen, vendar je potrebno za vstop počakati v vrsti. Muzeji običajno ponujajo možnost, da se mladinske skupine vnaprej najavijo, plačajo pristojbino in se v muzej podajo preko vrste. Najavo in potrjeno rezervacijo obiska muzeja Louvre mora urediti šola direktno z muzejem (nove zahteve francoske vlade).

Doplačilo za Eifflov stolp.

Pariz z letalom z Brnika ali iz Benetk – pošljite povpraševanje!