UNESCO svetovna zgodovinska dediščina

Predviden program

1. dan: Odhod avtobusa izpred šole v jutranjih urah. Vožnja z vmesnimi postanki proti Mariboru, čez mejni prehod Šentilj v Avstrijo in nato na Češko. Prihod v Prago v zgodnjih popoldanskih urah. Sledi sprehod skozi mestno središče do Karlovega mosta, Staromestnega trga z mestno hišo in njeno astronomsko uro… Nato se bomo z ladjico zapeljali po Vltavi in si ogledali najpomembnejših znamenitosti Prage še iz druge perspektive. Vožnja do hotela, namestitev, večerja in nočitev.
2. dan: Po zajtrku si bomo ogledali židovski predel Prage s pokopališčem in sinagogo. Najprej se bomo peljali še mimo cerkve Srca Jezusovega, ki je bila narejena po načrtih arhitekta Jožeta Plečnika in velja za eno izmed njegovih pomembnejših del. Sledi ogled Muzeja komunizma,nato sprehod po starem mestnem jedru in nekaj prostega časa za nakup suvenirjev in raziskovanje starega mestnega jedra Prage. Po skupnem sprehodu čez najlepši most v Pragi-Karlov most, se bomo odpeljali do hotela. Večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku se bomo povzpeli do grajskega kompleksa Hradčani s kraljevo palačo, stolnico Sv. Vita, stolpom Daliborka, ter znamenito Zlato ulico. Posvetili se bomo tudi Plečnikovemu delu na Hradčanih. Na okopih praškega gradu bomo poiskali še Plečnikov doprsni kip, ki so ga v njegov spomin odkrili leta 2006. Z gradu je čudovit razgled na »morje« opečnatih streh starega mestnega jedra, kjer se nahaja tudi rojstna hiša pisatelja Franca Kafke. S Hradčanov se bomo zopet podali čez Karlov most in si vzeli nekaj prostega časa za kosilo na številnih stojnicah ali v lokalih s hitro prehrano.. Nato se bomo odpeljali do Hluboke, kjer se nahaja eden od najlepših gradov na Češkem. Tudi ta grad leži na hribčku, od koder je nepozaben pogled na Vltavo in okolico. Grad si bomo ogledali z lokalnim vodnikom. Tu se prične prava pravljica, saj je grad zelo bogato opremljen; pohištvo in dragocenosti so iz Benetk, Nizozemske, Firenc, Dunaja, Stare Kitajske, Belgije, Francije in drugih dežel. Lahko si bomo predstavljali način razkošnega življenja grajske gospode. Popoldan vožnja do čarobnega mesteca Česky Krumlov. Tukaj naredi Vltava dva zavoja v obliki črke S. Med rokavi reke Vltave so pričeli v 13. stoletju graditi hiše, palače, cerkve in trge. Nad mestom dominira grad, ki velja (za Hradčani) za drugega največjega na Češkem. Večerja in nočitev.
4. dan: Po zajtrku si bomo vzeli čas za odkrivanje majhnega mesteca ob Vltavi. Med sprehodom si bomo ogledali grajska dvorišča in grajski park, živahno Vltavo in njene mostove, številne spomenike in ozke ulice. V češkem Krumlovu se nahaja Kulturni center Egon Schiele. Njegova mati je bila rojena v Českem Krumlovu. Sama veduta mesta je bila tudi ena od njegovih priljubljenih slikarskih motivov. Tu so še številne druge galerije, butiki in trgovinice z lokalnimi spominki. Po ogledu sledi vožnja proti domu, kamo bomo prispeli v poznih večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 299,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, polpenzion (zajtrk in večerja) v mladinskem hotelu 2/3* v večposteljnih sobah s kopalnico v Pragi in Čéškem Krumlovu, vožnja z ladjico po Vltavi, vstopnina v muzej komunizma, vstopnina v grad Hradčani, vstopnina v grad Hluboka, vstopnina v kulturni center Egon Schiele, zunanji ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.