Lirična pokrajina sivke  

Predviden program

1. dan: Odhod turističnega avtobusa v večernih urah izpred šole in vožnja z vmesnimi postanki čez Italijo proti Genovi in naprej proti Franciji.
2. dan: Zjutraj prihod v kneževino Monako, drugo najmanjšo državico na svetu. Sprehod po mestu, kjer bomo videli knežjo palačo in obiskali Oceanografski muzej. Našo pot bomo nadaljevali mimo Nice (Angleška promenada) in vožnja s krajšim postankom skozi Cannes, naprej v St. Tropez in dalje proti  Aix en Provencu. Namestitev v hotel,  večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku si bomo ogledali mesto slavnega impresionističnega slikarja Cezanna, mesto vodnjakov in platan, nato vožnja mimo Arlesa (sprehod) v muzej sivke. Njen opojni vonj je svoj osvajalski pohod začel že v antičnih časih. Danes sivko najdemo na policah kopalnic in v številnih kuhinjah. Kasneje bomo občudovali mogočne ostanke rimskega akvadukta Pont du Gard, 50 kilometrov dolgega sistema, zgrajenega v prvem stoletju našega štetja! V Avignonu bomo videli znameniti most čez Rono in se naučili francosko pesem iz 15. stoletja, Sur le Pont d’ Avignon. Videli bomo papeško palačo, saj je leta 1309  francoski papež Klemen V. sedež iz Rima prenesel prav v Avignon. Povratek v hotel, večerja in nočitev.
4. dan: Po zajtrku vožnja proti srednjeveškemu Ezu, ki kot orlovo gnezdo ždi na kamnitem vrhu pečine nad Sredozemskim morjem. Obiskali bomo tovarno in muzej parfumov. Eze je že več stoletij ena od prestolnic parfumske industrije. Vožnja z vmesnimi postanki proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 324,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, ogledi po programu, 2 polpenziona v hotelu 2/3* (večposteljne sobe s kopalnico), vstopnina v Oceanografski muzej, vstopnina v muzej sivke, vstopnina v muzejski kompleks Pont du Gard, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in DDV.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.