Mozaiki in najstarejša republika na svetu

Predviden program

  1. dan: Odhod izpred šole v jutranjih urah. Vožnja mimo Fernetičev in dalje po avtocesti z vmesnimi postanki mimo Benetk v Padovo. Kratek postanek in sprehod do bazilike Sv. Antona Padovanskega in dalje vožnja v Raveno, prestolnico mozaikov! To antično bizantinsko, gotsko, srednjeveško, beneško in navsezadnje tudi moderno mesto se kiti s spomeniki, vključenimi na seznam UNESCO. Najpomembnejši kulturni spomenik je bazilika di San Vitale, katere bogastvo predstavljata dva različna mozaika; eden je z biblijskim in drugi s posvetnim motivom. Prikazujeta cesarja Justinijana in ženo Teodoro, žensko dvomljivega slovesa … Danes bi se najbrž pogosto pojavljala v rumenem tisku, saj naj bi bila v mladosti kurtizana in cirkuška artistka. Sprehod do trga Popolo, kjer se odvija mestno življenje in naprej do groba poeta Danteja Aligherija. Vožnja na območje Riminija. Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
  1. dan: Po zajtrku bomo, odvisno od želja in razpoložljivega časa, lahko obiskali akvarij, delfinarij ali tematski park z delfini, valabiji, aligatorji, morskimi konjički, ujedami in papagaji v bližini in nato nadaljevali naprej v Republiko San Marino, ki se razprostira pod goro Titino. Glavna mesta značilnost so trije stolpi, ki se dvigujejo nad strmo pečino. Med sprehodom skozi staro mestno jedro bomo videli baziliko San Marina, mestno hišo, številne cerkve ter trge nad katerimi se dvigujejo bogate meščanske palače, ulice pa vodijo v številne trgovinice. Sem prihajajo tudi številni filatelisti in numizmatiki. Popoldan vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.


Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 167,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, polpenzion (zajtrk in večerja) v hotelu 2/3* v večposteljnih sobah s kopalnico na območju Riminija, paket vstopnic v Raveni, vstopnina na en stolp v San Marinu, obvezno lokalno vodenje v San Marinu, ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.