Popek sveta

Predviden program

1. dan: Odhod turističnega avtobusa izpred šole v večernih urah. Vožnja proti Italiji in naprej v Rim.
2. dan: Prihod v večno mesto na sedmih gričih v jutranjih urah. Pozdravilo nas bo morje kupol, blage lepote, skladnosti, miru in večnosti,  antični ostanki in čar sodobne metropole. Postanek za osvežitev in nato odkrivanje mestnih znamenitosti; Kolosej, sv. Peter v verigah z znamenitim Michelangelovim Mojzesovim kipom, cerkev Marije Snežne, najlepše zgodnje krščanske bazilike v Rimu, Kapitolski grič, Panteon, trg Navona, proti večeru pa bomo videli tudi znamenite Španske stopnice in vodnjak Trevi … Namestitev v hotelu, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali na Vezuv, ognjenik, ki je uradno še dejaven … Je eden od štirih dejavnih italijanskih vulkanov. Najsiloviteje je izbruhnil 24. avgusta leta 79. Takrat so bili uničeni Pompeji in Herkulanum. Sprehod do kraterja, hoje je približno 30 min. Vožnja v Pompeje, pravi arheološki čudež! Ostanki antičnega mesta še danes pripovedujejo zgodbe o življenju in arhitekturi v rimskem imperiju. Sprehod po Neaplju;njegovo srce je staro mestno jedro, ki je od leta 1995 del Unescove dediščine. Ali od tod izvirajo napolitanke? Vožnja nazaj proti Rimu, večerja in nočitev.
4. dan: Po zajtrku se bomo odpravili za visoke zidove najmanjše države na svetu, vendar z največjo cerkvijo, Vatikan. Sprehodili se bomo po trgu Svetega Petra, obiskali cerkev in Sikstinsko kapelo. Po ogledu vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih oz. nočnih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od:  319,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom na omenjeni relaciji, ogledi po programu, 2 polpenziona (zajtrk in večerja ) v hotelu 2/3* večposteljne sobe s kopalnico, vstopnina v Vatikanske muzeje, vstopnina in obvezno lokalno vodenje v Pompejih, vstopnina na Vezuv, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in DDV.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Opombe

  • Vatikanski muzeji so zaprti ob nedeljah, razen vsako zadnjo nedeljo v mesecu, ko so odprti do 12.30 ure (zadnji vstop). Če zadnja nedelja sovpada s praznikom (Velika noč ipd), so muzeji zaprti.
  • Doplačilo za vozovnico mestnega prometa!
  • Obvezna športna obutev za Vezuv!