ZOO Safari in romantika

Predviden program

Odhod avtobusa v zgodnjih jutranjih urah izpred šole in vožnja preko severne Italije, mimo Benetk, Padove, Vicenze in Verone. Nekaj kilometrov pred Gardskim jezerom se bomo ustavili v živalskem parku Natura Viva, ki je eden največjih tovrstnih parkov v Evropi. Z avtobusom se bomo vozili med spuščenimi divjimi živalmi in doživeli občutek pravega afriškega safarija. Skozi steklo nas bodo pozdravljale žirafe, divje mačke in antilope. Če bomo imeli srečo, bomo v daljavi morda uzrli leve … Po safarijskem delu še kratek sprehod po klasičnem živalskem vrtu, ki ga vsako leto širijo in posodabljajo; ne dolgo tega so nov življenjski prostor dobili šimpanzi, levi, nosorog in povodni konj. Našo pot bomo nadaljevali v Verono, eno najbolj ljubkih in umetniško najbolj vabljivih severno italijanskih mest, slikovito središče ob reki Adiži, posejano z rimskimi in srednjeveškimi ostanki in pravim uličnim labirintom. Številni mestni kotički so še vedno tako romantični,  kot so bil v času Shakespearove Verone in prizorišča zgodbe o Romeu in Juliji. Videli bomo Areno, amfiteater iz 1. stol., najelegantnejšo ulico Vio Mazzini, trg Piazza delle Erbe in se sprehodili do Julijinega balkona. Nekaj prostega časa za samostojne oglede … Odhod iz mesta v poznih popoldanskih urah, vožnja proti domu, kamor je prihod predviden v poznih večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 68,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina v Safari park in živalski vrt, ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti:

Končni seznam udeležencev potrebujemo vsaj 7 dni pred odhodom, takrat vstopnice tudi nepovratno plačamo. Za morebitne kasnejše prijave je doplačilo 10,00 € / osebi.

Zaradi uveljavljanja nižje takse za Verono, je potrebno na kraju samem predložiti s strani šole žigosan seznam potnikov. V nasprotnem primeru se cena aranžmaja lahko zviša.