Oblikujte si program po lastnih željah

Mozart, sol in pesem Sveta noč

Predviden program
Odhod avtobusa v jutranjih urah izpred šole. Vožnja skozi predor Karavanke in naprej po avtocesti v Salzburg. Sprehodili se bomo po mestu in naše raziskovanje začeli pri Kapiteljski cerkvi in se mimo istoimenskega trga ter stolnice podali do Mozartovega spomenika. Po Židovski in Žitni ulici bomo prispeli do skladateljeve rojstne hiše, kjer so na ogled vsa tri nadstropja. Pri cerkvi Sv. Sebastjana se nahaja pokopališče in grobnica družine Mozart. Mimo Mirabella, ki je tudi eno izmed prizorišč poletnega festivala in Mozarteuma, kjer uprizarjajo Čarobno piščal, bomo prispeli do skladateljeve stanovanjske hiše. Prosto za nakup  kakšne znamenite kroglice …

Oblikujte si program ekskurzije po vaših željah, ponujamo vam številne možnosti:

  • Mozartova rojstna hiša. V tej hiši se je 27. januarja 1756 rodil čudežni deček, Wolfgang Amadeus Mozart. Skupaj s svojo sestro »Nannerl« in starši je tukaj živel do 1773.  Sprehodili se bomo skozi originalno opremljena nadstropja, kjer so razstavljeni zgodovinski instrumenti, dokumenti, spominki in portreti.
  • Mozartova stanovanjska hiša. Družinska hiša je postala premajhna, zato se je družina leta 1773 preselila v »Tanzmeisterhaus«.
  • Trdnjava Hohensalzburg. Zgrajena je bila leta 1077 in je največja v celoti  ohranjena trdnjava v srednji Evropi. Posebej zanimivi so muzej in stanovanja srednjeveških knezov. Notranjost trdnjave je bila bogato okrašena;  veličastne gotske rezbarije, okrasne slike z zlatim okrasjem … Nanjo se lahko povzpnemo peš ali z vzpenjačo. Lep razgled na mesto in mestno jedro!
  • Naravoslovni muzej / Haus der Natur je prirodoslovni muzej, kjer uživajo celo otroci! V kar šestih nadstropjih najdemo zbirke in interaktivne igre iz narave od dinozavrov do vesolja, od akvarija, plazilcev do eksperimentov iz znanosti in tehnologije. Posebej nas bo navdušilo raziskovanje človeškega telesa z vsemi čutili …
  • Vodne igre. Vodometi dvorca Hellbrunn predstavljajo pravi ognjemet vodnih curkov, ki spominjajo na kače, oblikujejo umetelne verige ali vodno zaveso ter celo dvigujejo predmete, da lebdijo v zraku. S kopico kontrastov, kot so osupljiva presenečenja in zabava, igra svetlobe in senc ter glasba in mehanika, dajejo dvorcu Hellbrunn iztočnico za brezčasna doživetja.  Tehnika in oblika le-teh se že skoraj 400 let ni spremenila!
  • Živalski vrt. S svojo več kot 300 letno tradicijo v slikovitem okolju pod goro Hellbrunn, tamkajšnji živalski vrt privablja obiskovalce predvsem z živalmi, ki so značilne za alpsko pokrajino, seveda pa tukaj živijo tudi eksotične vrste. Posebna skrb v živalskem vrtu je združiti lepoto lokalne krajine skladno z naravnim okoljem. Tako so tukaj ustvarili posebne življenjske prostore, ki ustvarjajo ravnovesje živalstva in rastlinstva.  
  • Ob 200 letnici svetovnega hita Sveta noč. Decembra 1818 je Joseph Mohr svoje besedilo pesmi predal Franzu Xaverju Gruberju, ki ga je uglasbil.  To noč je bila v Oberndorfu pesem zapeta na koncu maše. Pesem, ki je preživela 200 let je postala prenašalka miru in upanja. Prešla je meje in preživela vojne. Danes združuje ljudi ne glede na narodnost, starost ali vero. Danes jo pojejo v 300 jezikih… V Oberndorfu si bomo ogledali kapelico in muzej.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 46,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Končno ceno vam sporočimo na podlagi vaših želenih ogledov.
  • Živalski vrt je pozimi odprt do 16.30 ure.
  • Vodne igre so pozimi zaprte.