Železnica in rudnik poldragih kamnov

Predviden program

Odhod izpred šole ob dogovorjeni uri in vožnja na avstrijsko Koroško proti Špitalu. V tamkajšnjem muzeju si bomo ogledali največjo maketo železnic in vlakov v Avstriji. Več kot 600 metrov prog, po katerih vozi približno 85 modernih in starinskih lokomotiv s 350 vagoni, nas bodo navdušili. Maketa je izdelana s čutom do najmanjših detajlov; mesta, mostovi in reke so prava poslastica za ljubitelje maketarstva. Sprehod po Špitalu, kjer bomo videli renesančni grad Portia … Našo ekskurzijo bomo nadaljevali ob Milštatskem jezeru (postanek). Vožnja v  Radenče (Radenthein), kjer se nahaja Granatium, nekdanji rudnik poldragih kamnov granatov. Njihovo ime je nastalo ali iz staroangleške besede gernet, ki pomeni temno rdeč, ali iz latinske besede granatus, ki pomeni zrno in se morda nanaša na granatno jabolko s semeni enake oblike, velikosti in barve kot so nekateri kristali granata.
Najprej si bomo ogledali zanimivo muzejsko zbirko, ki prikazuje vpliv rudnika na lokalno življenje, stvaritve iz poldragih kamnov, nato pa bomo imeli zanimiv sprehod skozi rudnik. Na koncu si bomo lahko izkopali tudi svoj  poldrag kamen. Vožnja proti domu.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 41,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina za ogled makete železnic, vstopnina v rudnik, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Ekskurzijo je zaradi odpiralnih časov možno organizirati predvidoma od 9. aprila do 25. oktobra, ob nedeljah in praznikih je muzej z železnico zaprt.