Leonardo in štirje kulturni biseri

Predviden program

1. dan: Odhod izpred šole v jutranjih urah. Vožnja po Padski nižini proti Toskani. Najprej postanekv Vinciju, kjer stoji Muzej Leonardiano. Tu so razstavljeni leseni modeli Leonardovih strojev in izumov na osnovi risb iz njegovih zvezkov; avtomobil, oklepni tank in celo smuči za hojo po vodi … Mesto na hribu v Anchianu je  rojstni kraj Leonarda da Vincija. Obiskali bomo njegovo rojstno hišo! Vožnja v očarljivo srednjeveško Sieno, ki je nenehno tekmovala s Firencami. Ustanovil naj bi jo Senius, Remov sin. Mestno srce je na krožnem trgu  Piazzi del Campo, prizorišču Palie – konjskih dirk, ki so najznamenitejša mestna prireditev. Tukaj izstopa mogočen stolp Mangia z mestno hišo, videli bomo katedralo ter številne palače. Zvečer vožnja v  hotel, večerja in nočitev.
2. dan: Po zajtrku se bomo odpeljali v Firence, prestolnico umetnosti, muzejev in zibelko renesanse.  Mesto deli reka  Arno, preko katere se pnejo stari mostovi, nad njimi se dvigajo stolpi, kupole in palače. V mestni silhueti  dominira stolnica (Il Duomo) z značilno kupolo iz opečnih strešnikov in belega marmorja;  arhitekturna mojstrovina za vse čase! Poleg nje stojita zvonik in krstilnica. Najpomembnejše mestne stavbe so palača Vecchio, medičejska palača Pitti ter Galleria degli Uffizi, kjer hranijo svetovno pomembne likovne in kiparske stvaritve. Na mostu Vecchio še danes trgujejo zlatarji. Dan preživet v prestolnici, kamor so se zatekali  pomembnejši misleci, umetniki in znanstveniki, bo vse prehitro minil. V poznih popoldanskih urah se bomo odpeljali proti zahodu. Namestitev v hotelu v okolici Lucce, večerja in nočitev.
3. dan: Po zajtrku se bomo sprehodili po Lucci, videli znamenito obzidje in občudovali gotsko arhitekturo katedrale svetega Martina ter lahko posedeli na trgu Anfiteatro. Vožnja v Piso. Zgrajena na bregovih reke Arno, igra nedvomno eno izmed glavnih vlog v umetniškem vtisu Toskane. Seveda se bomo pomudili na Trgu čudežev, obiskali krstilnico, katedralo in pokopališče. Po želji in za doplačilo se bomo lahko povzpeli na poševni stolp. Pozno popoldan vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v nočnih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 259,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopne mestne takse, 2 polpenziona (zajtrk in večerja) v hotelu 2/3* v večposteljnih sobah s kopalnico, vstopnina v muzej in hišo Leonarda da Vincija, vstopnina v katedralo v Sieni, paket dveh vstopnic v Pisi (krstilnica in pokopališče), ogledi po programu, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.