Vulkani in dinozavri

Predviden program

Odhod izpred šole ob dogovorjeni uri in vožnja na Goričko, v doživljajski park Vulkanija. Pri Gradu na Goričkem je pred 3 milijoni let bruhal zadnji vulkan na območju današnje Slovenije. Ponovno so ga prebudili v doživljajskem parku Vulkanija, kjer bomo doživeli njegov izbruh, izvedeli veliko zanimivosti o vulkanih in geoloških značilnostih našega planeta. Obisk Vulkanije, ki je izdatno podprt z interaktivnimi in izobraževalnimi vsebinami, ponuja obilico presežkov v slovenskem prostoru s stališča interpretacije in uporabe sodobnih tehnologij.
Na interaktivni mizi bomo spoznali glavne geološke značilnosti Zemlje, predvsem iz sveta vulkanov in izvedeli kaj nam življenje z vulkani prinaša; tako v dobrem kot v slabem in nekaj o razburljivem svetu vulkanov in silah, ki vladajo na našem planetu. Pot nas bo vodila skozi lavino cev, v kateri se dogaja marsikaj vznemirljivega, vse do dvigala, ki nas bo popeljalo v globino Zemljine skorje. Ob pomoči izvirne 3D stereoskopske tehnike se bomo popeljali skozi zgodovino vesolja, vse od Velikega poka, do izoblikovanja Osončja in Zemlje …  Le približno 30 km od mejnega prehoda v Gornji Radgoni se na 5 hektarjih, v košati senci dreves, razprostira edinstveni tematski park, ki je bil zgrajen v sodelovanju z Berlinsko univerzo, Styrassic park. Srečali se bomo z dinozavri v svoji naravni velikosti in spremljali njihov razvoj vse do izumrtja. V izdelavo teh čudovitih bitij je bilo vloženih preko 21.400 ur dela, sodelovalo pa je več kot 30 umetnikov. Vožnja proti domu, kamor bomo prispeli v večernih urah.

Okvirna cena na učenca ali dijaka od: 61,00 €

Za natančne izračune pošljite povpraševanje na eno izmed naših poslovalnic.

V ceno je všteto

Avtobusni prevoz s turističnim avtobusom  na omenjeni relaciji, vstopnina v Vulkanijo, vstopnina v Styrassic park, turistično vodstvo z licenciranim vodnikom GZS, zdravstveno zavarovanje z asistenco Coris, organizacija in ddv.

Učitelji, profesorji, spremljevalci: eno brezplačno mesto na 15 plačanih oseb.

Dobro je vedeti

  • Ekskurzijo je zaradi odpiralnih časov možno organizirati predvidoma od aprila do konca oktobra. Vulkanija je ob ponedeljkih zaprta.
  • Program lahko dopolnimo tudi z obiskom gradu Grad.